avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere creanta furnizor telefonie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere creanta furnizor telefonie

Buna ziua. In 28.12.2005 a fost incheiat un contract pe 2 cu [editat]. Dupa prima luna abonamentul nu a mai fost platit. Nu a fost nici o hotarare judecatoreasca (de care sa se stie cel putin). In 14.10.2010 orange se pare ca a cesionat creanta catre o firma de consultanta si recuperare.Reprezentantii firmei respective sustin ca au trimis notificari de plata abonatei [editat] , dar la adresa veche a acesteia, adresa de la care aceasta s-a mutat de aproape 9 ani. De la firma respectiva a venit pe noua adresa a abonatei o "oferta" de reducere a datoriei cu 20% (!!) daca se plateste in 48 de ore. Intrebarea mea este s-a prescris sau nu datoria, din moment ce [editat] nu a facut nimic concret de recuperare a datoriei?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 20:18, 23 Octombrie 2013
Probabil ca s-a prescris.
Fara a se vedea contractul si se analiza absolut tot nu se poate insa cunoaste cu exactitate situatia.

Puteti sa asteptati sa va dea in judecata si sa va aparati in proces.
Este cel mai ieftin asa.
In cazul prescrierii mai poate fi abonata respectiva sa ramana in biroul de credite ca rau platnica si daca da pentru cat timp?
Multumesc inca o data.
Termenul de prescriptie al actiunii in justitie este de 3 ani conform actelor normative in vigoare. Pe factura emisa a fost stipulat un termen de plata, o zi pana la cand puteati efectua plata. Acea este luata ca referinta cand se calculeaza perioada de prescriere. Datoria dvs s-a prescris, in consecinta nu mai este nevoie sa platiti datiria daca nu doriti.
Neplata unei facturi de telefonie nu apare in Biroul de credit. Este o minciuna pe care o spus recuperatorii ca sa va convinga sa platiti. Dreptul lor la actiune este prescris, trimiteti-i la depanusat cucuruz, ca sa-si recupereze suma pe care o pretind de la dvs.
Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: De ce aceasta firma de recupare ne-a spus ca , datoriile dupa noua lege nu mai sunt prescrise si ca suntem obligati in termen de 7 zile sa achitam datoria ! Ne omoara cu telefoanele si scrisorile, atunci cand am spus ca ii dam pentru hartuire ne-au ras si au spus ca numai asa vor mai castiga niste bani ! Indrumati- ma ce sa fac ! Cu mii de multumiri !

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de recuparare marsonyc marsonyc Buna ziua! As dori cateva precizari in legatura cu recuperarea datoriilor prin eos-ksi.Am avut un contract cu firma de telefonie mobila orange in 2001 sau ... (vezi toată discuția)
Neplata factura telefonie mobila blueadryanna blueadryanna Buna ziua, Am fost abonat la o firma de telefonie mobila (:\"ABC\") si acum 3 ani m-am mutat in strainatate. Drept urmare, am sunat la ABC si am cerut ... (vezi toată discuția)
Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante turgon turgon Buna ziua tuturor! Ca si altii, am facut o greseala tinereasca si nu mi-am platit o factura Connex. Asta se intampla acum 5 ani, cand nu aveam proprietati. ... (vezi toată discuția)