avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz eliberare adeverinta vechime in munca si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz eliberare adeverinta vechime in munca si specialitate militari

Buna ziua,
In conditiile in care se fac reduceri de personal in randul militarilor, am cerut de la angajator o adeverinta din care sa reiasa vechimea in munca si specialitate pentru a ma inscrie la un concurs pentru ocuparea unui post in domeniul meu de activitate. (conditia pentru participarea la concurs era legata e vechimea in specialitate). Angajatorul nu mi-a aprobat cererea de eliberare a adeverintei, urmand sa imi dea raspuns in 30 de zile. Desigur - nu am putut sa ma inscriu la acel concurs. Cum pot demonstra ca este un abuz??.....
Cel mai recent răspuns: adi_turcu75 , utilizator 15:26, 2 Septembrie 2011
Plangere la ITM si actiune in instanta cu daune cominatorii!
Buna ziua,
Poate fi considerat intr-adevar un abuz, insa va trebui sa va asigurati ca acele documente de care dispuneti reflecta asupra unui refuz nejustificat din partea angajatorului de a va elibera acea adeverinta.
Ce scrie mai concret pe acea cerere (se respinge cererea?///)?
Daca sunt suficiente probe, inscrisuri, marori, etc... va puteti adresa cu sesizare organului ierarhic superior (angajatorului).
Povestitii prin aceasta ce s-a intamplat in fapt...
Daca in 30 de zile nu va vor da nici un raspuns , aveti dreptul legal de a actiona in instanta (competent in acest caz fiind Tribunalul Militar)
Cu stima,
pe cererea mea ..scrie nu se aproba, raspuns in termen legal - 30 zile.....si directionata cererea pt raspuns catre resurse umane.......ideea a fost sa ma impiedice sa particip la examen...ei vor sa-mi dau demisia si apoi sa particip la concurs....
Multumesc pentru raspuns.......dar de ce Tribunalul Militar??....nu pot deschide actiune in instanta civila??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In drept, care este motivarea pentru chemarea in judecata in speta de mai jos? worldforum worldforum M-am adresat fostului ICRAL de la care a fost achizitionat apartamentul in rate, potrivit decretului lege 61/1990, pentru a elibera o adeverinta din care sa ... (vezi toată discuția)
Pot cere daune pentru neeliberarea in termen a adeverintei de salariat cristina2008 cristina2008 Am solicitat fostului angajator eliberarea unei adeverinte de venituri. Acesta nu a raspuns de aproape un an de zile. Pot cere in instanta obligarea acestuia ... (vezi toată discuția)
Respins selectie dosare concurs administratie Ioanasergiu1985 Ioanasergiu1985 Respins la selectie dosare Consilier superior. Se poate actiona in contencios administrativ? Buna seara, M-am inscris la un concurs organizat de catre o ... (vezi toată discuția)