avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Respins selectie dosare concurs administratie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Respins selectie dosare concurs administratie

Respins la selectie dosare Consilier superior. Se poate actiona in contencios administrativ?
Buna seara,
M-am inscris la un concurs organizat de catre o institutie publica pentru postul vacant de consilier superior unde se cere vechime in specialitatea studiilor 7 ani, ca si conditie specifica ocuparii postului. Conditii generale de participare: studii universitare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalentul in Stiinte juridice- specializarea drept,Stiinte administrative specializarea administratie publica sau in Ramura stiinte economice. Am facut dosarul de concurs , l-am depus si ieri am fost respinsa la selectia dosarelor pentru ca nu indeplinesc conditiile de vechime in specialitate.
Sunt absolvent al Facultatii de Stiinte Economice, specializarea Economia comertului, turismului si al serviciilor. din 2008.
Am lucrat 6 luni ca responsabil marketing in 02-2009-08.2009 cod cor 243103 si 24.05.2011-29.01.2018- 6 ani si zece luni pe functia de director societate comerciala , cor 112004 , la o societate comerciala cu cod CAEN - Comert cu ridicata al materialului lemnos si a materialelor de constructie si echipamente sanitare. Ultimul angajator mi-a eliberat adeverinta de vechime in munca si extras REVISAL din care reiese vechimea in munca pe functia respectiva, dar nu este trecut pe adeverinta vechimea in specialitate, adeverinta a fost eliberata in Ianuarie 2018, firma este radiata de anul acesta. Se merita sa actionez in instanta contencios administrativ institutia organizatoare? Ca raspuns al contestatiei formulate mi-au spus ca functia de director general nu este considerata vechime in specialitate. Multumesc anticipat!
Nivelul de instruire pentru director societate comerciala este nedefinit de COR; in functie de alte reglementari.

In speta, perioada respectiva nu este considerata vechime in specialitate.
Am mai participat si la alte 2 concursuri in luna Ianuarie si Martie a acestui an la o primarie si la Casa Judeteana De Pensii , tot pe posturi vacante de consilier superior si inspector superior , nu mi-au fost respinse dosarele, conditiile de participare sunt specificate in art. 468 in OUG 57/2019 si la art. 424 alin 3 si alin 4 OUG 57/2019 la Dreptul la recunoasterea vechimii in munca , in specialitate si grad profesional Art. 424 alin (2) Vechimea în muncă este vechimea dobândită în condițiile reglementate de legislația muncii, precum și vechimea dobândită în exercitarea unui raport de serviciu.
(3) Vechimea în specialitate este vechimea dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, al unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfășurat o activitate într-o funcție de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale. Constituie vechime în specialitate și vechimea dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, raport de serviciu sau ca profesie liberală în statele membre ale Uniunii Europene, precum și în alte state cu care România a încheiat convenții de recunoaștere reciprocă a acestor drepturi, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfășurat o activitate într-o funcție de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale.
(4) În toate cazurile vechimea în specialitate se raportează la durata normală a timpului de muncă, fiind calculată prin raportare la fracțiunea de normă lucrată și se demonstrează cu documente corespunzătoare.
Mi se pare ca se bat cap in cap.
Ati subliniat numai o parte din text .... Vechimea în specialitate este vechimea dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, al unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfășurat o activitate într-o funcție de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale.

Director SC nu are definit in COR nivelul de instruire (studii) si nu constituie o profesie /specializare pentru studiile superioare ....
Bun, nu are definit in COR nivelul de instruire (studii), dar toate acestea sunt mentionate in fisa de ocupare a postului, studii superioare economice, vechime in specialitate minim 5 ani!!!
Buna seara

Cum ati rezolvat pana la urma ?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Functionar public ContSters88583 ContSters88583 Buna ziua, am vrut sa ma inscriu la un concurs pentru inspector asistent unde conditia necesara era vechime in specialitatea studilor de un an. studiile mele ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate CrisCristian CrisCristian Am o adeverinta de la un fost loc de munca emisa in anul 2018 conform careia am o vechime de 3ani si 10 luni- contract de munca cu timp partial. La actualul ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate studiilor la o functie publica georges50 georges50 Ce articol de lege stipuleaza clar vechimea in specialitatea studiilor si de ce sunt puse in anumite pozitii pentru blocarea cu intentie a potentialilor ... (vezi toată discuția)