avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare taxa de poluare - masina noua in leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare taxa de poluare - masina noua in leasing

Buna ziua. Am achizitionat un Citroen C4 in leasing pe 23 decembrie 2009 si a fost inmatriculat de catre firma de leasing la finalul lui ianuarie 2010. Desi atat dealerul de la Citroen, cat si cei de la firma de leasing m-au asigurat ca nu va trebui sa platesc taxa de poluare, la inceputul lui martie 2010 mi-a fost emisa factura cu taxa de poluare in valuare de cca 4000 lei. Desi am contestat cat de mult am putut plata acestei facturi, in cele din urma m-am simtit obligata sa o platesc.
As dori sa stiu daca exista vreo cale de a recupara aceasta taxa, stiind sigur ca alte persoane care au achiztionat masini in acceeasi perioada, au fost scutite de la plata acestei taxe.
Cel mai recent răspuns: DariaB , utilizator 11:53, 13 Septembrie 2011
Sigur ca se poate recupera taxa de poluare. Daca firma de leasing a achitat la inceput taxa de poluare (adica numele firmei apare pe chitanta) va trebuie o procura/imputernicire de la firma de leasing. Conditiile in care ati platit taxa de poluare a depins de intelegerea pe care ati avut-o cu firma de leasing. in mod uzual clientul plateste prin firma de leasing, aceasta din urma fiind la acea data proprietarul de drept.
Va multumesc pt raspuns.
Procedura de recuperare a taxei de poluare se poate incepe inca de pe acum, cand leasing-ul este in desfasurare? sau va trebui sa astept incheierea contractului de leasing?
In cazul in care pot incepe deja procesul de recuparare al acestei taxe, pot aduce in discutie, in cadrul procesului, si faptul ca alte persoane care au acizitionat acceasi masina, in acceasi perioada, au fost scutite de plata acestei taxe?
Va multumesc pt raspuns.
Procedura de recuperare a taxei de poluare se poate incepe inca de pe acum, cand leasing-ul este in desfasurare? sau va trebui sa astept incheierea contractului de leasing?
In cazul in care pot incepe deja procesul de recuparare al acestei taxe, pot aduce in discutie, in cadrul procesului, si faptul ca alte persoane care au achizitionat aceeasi masina, in aceeasi perioada, au fost scutite de plata acestei taxe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc taxa de mediu? radupr radupr Buna seara, va retin atentia cu mai multe intrebari. In anul 2012 am achizitionat o masina productie 2005, inmatriculata prima data in Romania in august ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto masina noua renault renault Buna ziua. In luna mai am inmatriculat o masina noua, cumparata din Romania, platind taxa de poluare. Inteleg ca taxa ar putea fi recuperata de la stat. Ma ... (vezi toată discuția)
Autoturismele cumparate prin leasing, necesita platita taxa de inmatriculare la terminarea contrlractului? AndreiDragos AndreiDragos Buna ziua. Am achizitionat un autoturism la inceputul anului 2009 prin leasing. Fiind norma de poluare Euro4, acesta a fost scutit de la plata taxei la ... (vezi toată discuția)