avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele asociatiei de proprietari

Presedintele asociatiei de proprietari are dreptul sa faca reparatii in cadrul asociatiei cu propria firma de instalatii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 18:40, 12 Septembrie 2011
Cel mai corect ar fi sa obtineti minim 3 oferte de lucrari de la 3 societati si s-o alegeti pe cea mai avantajoasa.
Daca membrii comitetului executiv au discutat ofertele mai multor firme si-au considerat ca cea mai potrivita este firma presedintelui, este in regula si in conformitate cu legea. Chira pot fi si cateva avantaje pentru asociatie:
- pretul mai mic, firma presedintelui multumindu-se cu un profit modest avand in vedere ca face o lucrare in blocul unde traieste si patronul firmei.
- materialele de buna calitate si fara a se sustrage din ele (ciment, var, adezivi...), muncitorii stiind ca fac o lucrare la blocul patronului lor
- calitatea lucrarii mai buna, avand in vedere atat faptul ca iar muncitorii stiu ca fac lucrarea la blocul patronului lor dar si faptul ca patronul (presedintele) nu vrea sa aiba reprosuri de la vecini si va supraveghea lucrarile mai strict.
- garantia lucrarii este cu certitudine mai sigura decat daca lucrarea se face cu o firma necunoscuta, gasita la anuturi publicitare si care dispare dupa cateva luni. Asta daca nu cumva dispare inainte de inceperea lucrarii impreuna cu avansul acordat de asociatie.

In rest pot fi multe dejavantaje pentru patronul firmei (presedintele asociatiei) pentru ca o sa aiba reclamatii de la unii vecini indiferent de cum executa lucrarea, ca nu o sa-l creada toata lumea de efortul facut sa iasa lucrarea la un pret mai mic si de buna calitate... Si, la alegerile urmatoare va fi ales alt presedinte fiindca acesta trebuie schimbat deoarece "a facut o lucrare cu firma sa".
In mod logic dumneavoastra aveti perfecta dreptate, asa gandesc si eu, dar am vrut si parerea altora, acesta este motivul pentru care am apelat la acest site. Asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc este un ADEVARAT DEZASTRU: din comitetul executiv fac parte 2 persoane care nu au nici liceul, vicepresedintele si un membru, intotdeauna presedintele a fost un simplu nume pe hartie, nu a avut habar de lege, cu alte cuvinte s-au cautat numai oameni care nu au studii, tocmai pentru a fi administratorul pe tarlaua lui. Singura persoana ca se comporta ca un patron in bloc este administratorul, care savarseste abuzuri peste abuzuri pentru ca nu tine cont de parerea niciunui proprietar, iar cei din asa zisul comite executiv sunt semianalifabeti si il sustin in tampenia lui. Asociatia are o suma de bani perceputa din chiria unei antene care a fost montata pe terasa blocului si acum gasesc diferite motive, pentru a cheltui acesti bani. De regula din aceste lucrari de reparatii ies niste bani frumosi, nu numai intr-o asociatie de proprietari (borduri, flori etc). Ideea este ca presedintele este chirias, este instalator de meserie, are o firma unde lucreaza numai el, si cum publicitatea o face pe net, este foarte greu sa-si gaseasca clienti, sa astepte sa fie sunat sa monteze o central de apartament sau sa fie chemat de cineva caruia i s-a spart teava, astfel incat nici gand de buna credinta, de ajutor in folosul asociatiei, pentru ca el nici nu are dreptul sa fie presedinte, scopul lor este sa obtina bani pentru propriul buzunar, nici gand de oferte ma avantajoase, etc, etc, pentru ei nu exista L.230. Proprietarii de buna credinta s-au saturat de certurile interminabile de la sedinte astfel incat sedintele se fac cu cel mul 5 persoane dintre care 3 sunt restantieri. Si in cazul asta cu cine sa stai de vorba despre lege? EU IN ACEST CAZ CONSIDER CA ESTE VORBA DESPRE CONFLICTE DE INTERESE!!!! Va multumesc.
Doamna, acolo nu ca e conflict de interese, e dezastru! Faceti o AG si alegeti-va alt presedinte dintre proprietari.
isabela1967 a scris:

Ideea este ca presedintele este chirias , este instalator de meserie, are o firma unde lucreaza numai el, si cum publicitatea o face pe net, este foarte greu sa-si gaseasca clienti, sa astepte sa fie sunat sa monteze o central de apartament sau sa fie chemat de cineva caruia i s-a spart teava, astfel incat nici gand de buna credinta, de ajutor in folosul asociatiei, pentru ca el nici nu are dreptul sa fie presedinte, scopul lor este sa obtina bani pentru propriul buzunar, nici gand de oferte ma avantajoase, etc, etc, pentru ei nu exista L.230. Proprietarii de buna credinta s-au saturat de certurile interminabile de la sedinte astfel incat sedintele se fac cu cel mul 5 persoane dintre care 3 sunt restantieri. Si in cazul asta cu cine sa stai de vorba despre lege? EU IN ACEST CAZ CONSIDER CA ESTE VORBA DESPRE CONFLICTE DE INTERESE!!!! Va multumesc.

daca ceea ce afirmati este adevarat, acest personaj nici macar nu avea dreptul de a fi ales presedinte.
in mod clar trebuie neaparat sa va alegeti un comitet executiv competent care "sa-l puna cu botul pe labe" pe administrator (care este un simplu angajat al asociatiei si trebuie sa se supuna deciziilor comitetului executiv si ale adunarii generale) pentru a nu se mai comporta "ca pe tarlaua lui", asa cum ati scris mai sus.
pentru a se ajunge totusi la aceasta situatie de normalitate, este necesara implicarea in conducerea asociatiei a unor oameni care sa-si doreasca sa faca ceva pentru ea si care sa repecte legile tarii. pentru o corecta informare a tuturor proprietarilor din bloc, ar fi bine sa le puneti fiecaruia la cutia postala o lista cu ilegalitatile comise, adaugind linga acestea si citate din legea 230/2007 si HG 1588/2007 care sa va confirme cele scrise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul blocului okdaniok okdaniok Buna ziua. Va solicit cu respect sa-mi raspundeti punctual la urmatoarele intrebari si anume: -Este nevoie de acordul a cati proprietari pt a se incepe o ... (vezi toată discuția)
Hotarare asupra unuei lucrari in bloc oloeriu oloeriu Buna ziua, fac parte dintr-un comitet de bloc si vreau sa stiu care sunt modalitatile de a angaja o firma sa ne execute in bloc o lucrare(exista vreo lege?), ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)