avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... departajare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

departajare

Titlu de proprietate pt.terenuri agricole recent preluat, este întocmit la cu menţionarea a 8 nume de persoane, moştenitori de gr.I (soţie, 3 copii) respectiv gr.II(soţie, 3 copii celui de al patrulea copil decedat înainte de 1990). Care este ordinea legală dar şi recomandată pentru demersurile juridice privind partajul ? Mai concret: întabularea dreptului de proprietate pe baza Titlului de proprietate sau departajare a după titlu urmat de întabulare.
Notă: există şi un Certificat de calitate de moştenitor din anul 2004, masa succesorală fiind lipsă, în care sunt menţionaţi după defuntul proprietar -anul 1974-numai cei de gr.I cu menţiunea ca unul este decedat.:( Cu tot respectul M.Vajna

Alte discuții în legătură

Intabulare? e posibil asa? julius jr julius jr parintii unui prieten au construit o casa in anii 1970. Casa e trecuta in reg agricol al comunei respective,prietenul meu a scos copie dupa reg. agr.,istoric ... (vezi toată discuția)
Succesiune dificila wolly wolly Vă rog să mă ajutati să înţeleg: Bunicul meu a avut 4 copii:A,B,C,D. Cel mare A, tatăl meu, a locuit cu bunicul în aceeaşi curte, două case ... (vezi toată discuția)
Mostenire niculaen niculaen In anul 1987 a fost dezbatuta succesiunea dupa bunici, bunurile o casa 3 camre si terenul aferent casei de 250mp, ffind cedate prin renuntare de catre frati ... (vezi toată discuția)