avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

In anul 1987 a fost dezbatuta succesiunea dupa bunici, bunurile o casa 3 camre si terenul aferent casei de 250mp, ffind cedate prin renuntare de catre frati tatalui meu.
Dupa 1990 in numele bunicului decedat a fost emis un titlu de proprietate pt pamantul agricol, titlul fiind in numele bunicului si cu mostenitori toti fratii.
Actul de proprietate asupra casei al bunicilor cuprindea casa de 3 camere si 2000mp, iar mostenirea s-a facut doar pe 250mp pt ca au fost expropiati de restul.
Ce se intampla in momentul acesta cu diferenta de 1750mp care nu apare pe certificatul de mostenitor si cu pamantul agricol, in situatia in care conform certificatului de mostenitor tatalui meu ii revine toata masa succesorala?
Este posibil ca fratii sa atace in instanta certificatul de mostenitor?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2007
niculaen, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 20:59, 26 Septembrie 2007
Conform Decretului 58/1974, dobanditorii constructiei primeau in folosinta doar 250 mp, restul terenului trecea in proprietatea statului.
Acum cu acest certificat de mostenitor prin care tatal dvs. a primit constructiile si terenul aferent de 250 mp trebuie sa solicitati Primariei intocmirea documentatiei in vederea emiterii ORDINULUI PREFECTULUI pentru intreaga suprafata de 2000 mp, conform art. 36 din legea nr. 18/1991.
Acel Ordin al Prefectului reprezinta act de proprietate pentru intreaga suprafata de teren.
Prezentati-va la Primarie ca sa va intocmeasca documentatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata aferenta constructiei adrian.postolache adrian.postolache Imobilul a fost cumparat prin contract de vanzare-cumparare de catre X de la vanzatoarea Y, in anul 1983. Conform contractului, suprafata aferenta ... (vezi toată discuția)
Probleme legea 18/91 Veronica Popescu Veronica Popescu Strabunicul meu a cumparat o casa pe un teren cu o suprafata de 1300 mp in anul 1950 intr-un sat.Casa a vandut-o in 1986 iar in actul de vanzare cumparare se ... (vezi toată discuția)
Titlu de propritate alexxica alexxica Tatal meu impreuna cu sora sa in anul 1978 au renuntat la masa succesorala a casei parintesti si terenului aferent acesteia,250 mp in favoarea fratelui lor.In ... (vezi toată discuția)