avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... probleme companie cablu, interent, telefonie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

probleme companie cablu, interent, telefonie

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Acum 2 ani, cand ne-am mutat in apartamentul nostru am solicitat instalarea cablului si a internetului de la o firma cunoscuta. Atunci dansii ne-au spus ca ne pot instala doar cablu dar nu si internet, deoarece nu au inca infrastructura necesara pentru a face asta. In acelasi timp ne-au spus ca totusi ar putea sa ne instaleze internet tip business, care era de 3 ori mai scump. Noi doream un internet "normal", neavand nevoie de o viteza uimitoare. Desi nu am inteles si nici nu au binevoit sa ne explice de ce internet business pot instala ( adica au infrastructura ) si internet normal nu, am optat doar pentru abonament cablu.

Pe data de 05.09.2011 am revenit in sediul lor pentru a vedea daca s-a produs vreo modificare la infrastructura lor si ne pot monta si internet. Domnisoara de la ghiseu ne-a vorbit foarte frumos, ne-a spus ca nu exista nici o problema in a ne instala tipul de internet pe care noi ni-l doream si s-a apucat sa ne faca actul aditional prin care adauga serviciul de internet la contractul deja existent. Am semnat actul aditional si ne-a informat ca ne-a programat pentru instalare pentru data de 08.09.2011 iar noi am plecat deosebit de incantati #-o .

Evident ca in data de 08.09.2011 nu a venit nimeni pentru instalare. In data de 09.09.2011 am sunat la ei si le-am explicat problema. La telefon, domnisoara respectiva si-a cerut scuze si ne-a spus ca ne trece la "urgente" si ca vom fi contactati in cel mai scurt timp de catre echipa lor de instalare.

Astazi, sotul meu a primit un telefon cu nr. ascuns si a fost informat ca nu ni se poate instala acest tip de internet pentru ca nu au infrastructura necesara dar ca putem opta pentru abonament business sau pentru persoana juridica. :O I s-a spus ca trebuie sa se deplaseze la sediu pentru rezilierea amiabila a contractului. Evident sotul meu a luat foc si a spus ca refuza sa faca acest lucru. Dansii au spus ca nu avem ce le face si ca mai devreme sau mai tarziu va trebui sa semnam.

Va rog....ce pot face in aceasta situatie? Nu mi se pare normal ca in conditiile in care exista un act semnat de ambele parti prin care se stabileste furnizarea unui serviciu sa nu putem beneficia de acesta dar sa ni se sugereze ca putem beneficia de un alt serviciu de 3 ori mai scump.

Un sfat va rog....
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 01:19, 25 Septembrie 2011
Nici o parere? :(
Cam greu de facut ceva. Daca o parte nu isi indeplineste obligatiile contractuale, cealalta parte are dreptul sa nu isi indeplineasca la randul ei obligatiile, si poate cere incetarea contractului si eventual despagubiri, daca a fost cumva prejudiciata.
Insa d-voastra nu ati fost prejudiciata decat cel mult pentru drumurile facute la sediul firmei. Pentru serviciul nefurnizat nu trebuie sa platiti, asa ca acceptati incetarea contractului de comun acord si cautati o alta companie daca exista in zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds! foxy03 foxy03 Buna ziua tuturor. Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: Acum un an de zile an incheiat cu firma RDS un contract de furnizare a internetului, ... (vezi toată discuția)
Obligatie legala desfiintare cablu tv igrishan igrishan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am cumparat un apartament care avea un cablu TV nefunctional. Acesta a fost instalat de o companie de cablu ... (vezi toată discuția)