avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatie legala desfiintare cablu tv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatie legala desfiintare cablu tv

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Am cumparat un apartament care avea un cablu TV nefunctional.
Acesta a fost instalat de o companie de cablu care, (se pare, nu stiu sigur pt ca nu am niciun act) acum a fost achizitionata de catre unul dintre marii operatori de pe piata.
Acest cablu a fost tras excusiv pentru proprietarul anterior.

Problema mea este acum incepe reabilitarea blocului si asociatia de proprietari ma someaza sa scot acest cablu.

Vroiam sa va intreb daca nu cumva, pot fi absolvit de aceasta obligatie, pentru ca rationamentul meu ar fi ca eu nu sunt proprietar decat al cablului de la mine din casa.

Mai exact, ce iese din apartament nu mai este problema mea, chiar daca apartamentul acesta a fost singurul beneficiar al cablului.

Multumesc pentru ajutor in avans




Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:56, 2 Martie 2017
Pana la intrarea in apartament infrastructura apartine operatorului de cablu.
Daca nu cunoasteti despre ce operator este vorba contactati fostul proprietar sa va informeze. Dupa care ii contactati pe email sau call center si le puneti in vedere sa isi retraga cablu avand in vedere reabilitarea si faptul ca nu mai exista abonament la adresa respectiva.
Multumesc pentru raspuns.

Problema este ca fostul proprietar este decedat. Am solicitat deja un punct de vedere al operatorului care banuiesc ca a preluat si acest cablu. (raspunsul probabil va dura prea mult).

M-ar interesa va rog daca se poate sa ma indrumati catre legea care spune ca nu sunt proprietar al cablului ce iese din apartament.

Situatia este cu atat mai delicata, deoarece cablul acesta trece peste o linie de tramvai, firma care face reabilitarea preseaza asociatia sa elibereze blocul de cabluri, iar asociatia ma preseaza pe mine.

Exista un pericol suplimentar deoarece in cazul in care cablul va atinge electrificarea tranvaiului se poate ajunge la chestiuni mai grave.

In concluzie, pentru prudenta, vreau sa informez official asociatia ca nu pot sa ma faca responsabil pentru aceasta situatie.

Chiar daca nu voi putea sa indic la momentul acesta specific firma care a tras cablul, macar sa le fac referire la o lege.

Multumesc mult
Cautati pe site-ul operatorului tv conditiile generale contractuale.
Nu exista asemenea specificari in documentatia contractuala la niciunul dintre cei 3 mari operatori de cablu.

Ati spus ca "pana la intrarea in apartament infrastructura apartine operatorului de cablu". Pe ce lege sau termen de contract va bazati, ca sa stiu sa fac si eu la fel cu vecinii mei dragi :)

Multumesc inca o data

Domnule, nu mai baletati cu cablul asta! Scoteti-l si gata. Nu e al dv., va incurca, incurca pe toata lumea, nu veti avea niciun necaz.

Scoteti-l!

Alte discuții în legătură

Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
Instalare cablu de internet de catre furnizor - contract cu asociatia de proprietari Elvik Elvik Sunt presedintele Asociatiei de Proprietari in blocul in care locuiesc. Am constatat existenta unui cablu aerian de internet instalat de un furnizor local ... (vezi toată discuția)
Chirie incasata de asociatie de la firma cablu tv maria1956 maria1956 fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un ... (vezi toată discuția)