avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca temporar
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca temporar

AM FOST ANGAJAT CA PROFESOR TIMP DE 1 ANDE ZILE PE PERIOADA DETERMINATA , CU NORMA INTREAGA.
INTREBAREA ESTE............. AM DREPTUL SAU NU LA SOMAJ, PTR CA TEORETIC EU AM LUCRAT DE LA 1 SEPTEMBRIE 2010, PINA LA 31 AUGUST 2011 INCLUSIV.
PE ADEVERINTA ELIBERATA DE SCOALA APARE CA VECHIME UN AN DE ZILE COMPLET, DAR LA FORTELE DE MUNCA ARAR CAS FIIND CONTRIBUITE 11 LUNI SI 22 DE ZILE, PENTRU CA NU AU LUAT IN CONSIDERARE SI SARBATORILE LEGALE DIN ANUL SCOLAR PRECEDENT.......................................

MANTIONEZ CA IN AFARA DE ACEST AN DE ZILE ,, EU NU AM MAI LUCRAT IN ROMINIA IN ULTIMIII 2 ANI CA SA AIBA CEI DE LA FORTELE DE MUNCA DE UNDE SA MAI IA ZILE PENTRU COMPLETAREA ANULUI MINIM.......

ZILELE CARE SUNT SARBATORI LEGALE SE IAU SAU NU IN CONSIDERARE PENTRU SOMAJ?;)
Cel mai recent răspuns: RADU1980CER , utilizator 21:27, 10 Octombrie 2011
1. Nu cred ca motivul este dat de sarbatorile legale. Poate nu ati inteles dvs. ce vi s-a spus sau vi s-a spus incorect.
2. Daca CIM este incheiat pe perioada 01.09.2010 - 31.08.2011 (si nu ati avut absente) atunci sunt 12 luni pline, indiferent de cate sarbatori au fost.
3. - Daca v-ati inregistrat la Agentia de Somaj pana in 10 septembrie 2011 atunci indemnizatia de somaj se acorda de la data de 01.09.2011.
- Cred ca v-ati inregistrat la Agentia deSomaj mai tarziu si atunci cele 12 luni luate in calcul sunt de la data inregistrarii inapoi si de aici vine, poate, lipsa de zile.
4. - Agentia de Somaj trebuie sa va spuna clar de ce nu indepliniti conditiile (aia cu sarbatorile legale nu tine).
- Faceti sesizarea in scris si cereti raspunsul tot in scris.
5. Daca aveti bunavointa, poate ne comunicatisi noua raspunsul de la Agentia de Somaj. Ar fi interesant sa vedem raspunsul. Poate va ajutam daca raspunsul este incorect.
RASPUNSUL DAT DE AGENTIA DE SOMAJ ESTE URMATORUL.....
PENTRU UN AN MUNCIT CA PROFESOR SUPLINITOR, CU PERIOADA INTRE 01 SEPTEMBRIE 2010, SI 31 AUGUST 2011, PERIADA DE VECHIME ESTE DE 1 AN INTREG.DAR PROGRAMUL CARE ESTE IMPLEMENTAT LA AGENTIA DE SOMAJ SCADE EFECTIV DATELE PUSE UNA SUB CEALALTA ADICA31.08.2011 - 01.09.2010 EGAL EXACT 11 LUNI SI 30 ZILE.PENTRU PERSOANE CARE MAI AU VECHIME IN ULTIMII 2 ANI SI IN ALTA PARTE, SE ADUNA SI VECHIMEA ACEEA, DUPA ACEEASI FORMULA DE CALCUL.

DAR AVIND IN VEDERE CA EU NU AM MAI MUNCIT IN ROMANIA IN ULTIMII 2ANI, IN AFARA DE ANUL SCOLAR 2010-2011, NU BENEFICIEZ DE SOMAJ........

P.S. - mia aratat doamna monitorul la calculator si intradevar asa este................ asai facut programul...........
ca solutie as avea alta amgajare de minim 1 luna , sau sami scot certificat de producator, si sa inchei contracte cu casa de sanatate, cea de pensii si AJOFM Iasi.

Multumesc pe aceasta cale D-lui TUDOR VALERIU, pentru ajutorul oferit.............
Ma gindesc uneori la ce a spus regretatul SILVIU BRUCAN...... Romania are nevoie de 20 de ani, acum eu cred ca avem nevoie de 40 de ani, ptr, ca am mers in sens invers.......aveau dreptate si elvetienii,,,,,, sintem in AFRICA.................
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
RADU1980CER, utilizator
1. Daca asa face programul implementat la Agentia de Somaj inseamna ca nu e bine.
2. Faceti imediat o sesizare, prin e-mail, la
[ link extern ] /
sa vedem si pozitia organului ierarhic superior al AJOFM.
3. Adica stam in raspunsul unui program pe calculator, care mai este si mincinos?
4. Intre 01.09.2010 si 31.08.2011 sunt exact 12 luni pline. Cum poate sa zica un program ca sunt 11 luni si 22 de zile? Mare e gradina lui Dumnezeu!
5. Functionarii de la Agentia da Somaj nu ar trebui sa intrebe calculatorul cate luni sunt intre 01.09.2010 si 31.08.2011. Ei, cu mintea lor, nu pot spune ca sunt 12 luni? :hammer:
problema e ca programul nu lasa functionarul sa inregistreze dosarul de somaj, daca sunt 12 luni pline, iar calculatorul nu gasdeste decit 11 luni si 21 de zile.
eu miam facut certificatul de producator, si miam platit deja luna octombrie la casa de pensii
mai lipseste sa platesc si la sanatate si somaj.
la inceputul luniii viitoare reziliez contractele incheiate si o sa iau somajul.

Scuze cu tardivitatea raspunsului, dar mi sa defectat sursa la calculator............

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj pentru profesorii suplinitori matyz20 matyz20 Buna ziua! Am o presimtire ca contractul de munca ce expira la data de 31.08.2011 ca profesor suplinitor calificat, nu va mai fi prelungit. Am o vechime in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj coraline coraline buna ziua lucrez in invatamant din 1 sept 2008 am avut numai contracte pe perioada determinata .in anul scolar 2010-2011 am ramas insarcinata .pe data de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca macmillan macmillan Buna ziua, un angajat din invatamant si-a schimbat statutul din suplinitor la scoala X in titular la aceeasi scoala X. Anul trecut, pe baza deciziei ... (vezi toată discuția)