avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua,
un angajat din invatamant si-a schimbat statutul din suplinitor la scoala X in titular la aceeasi scoala X. Anul trecut, pe baza deciziei Inspectoratului scolar i s-a incheiat CIM pe perioada DETERMINATA (01.09.2010- 31.08.2011) iar incepand cu data de 01.09.2011 alt contract pe perioada NEDETERMINATA (decizia de titularizare de la inspectoratul scolar este cu data de 01.09.2011, pana acum fiind suplinitor). Este corect cum s-a procedat prin incheierea unui alt CIM de data aceasta pe perioada nedeterminata?
Cel mai recent răspuns: VIOLETA IANCU , Consultant resurse umane 13:47, 10 Octombrie 2011
Bineinteles ca este corect. Nu este absolut nimic in neregula.
Persoana respectiva are probleme la banca deoarece avand contract nou, nu indeplineste conditiile de vechime si am vrut sa stim sigur ca nu contribuim neintentionat la respingerea dosarului...
Ma intreb, oare nu s-ar fi putut incheia act aditional la ultimul contract pe perioada DETERMINATA ( 1 sept 2010- 31 aug 2011, a fost suplinitor), pe baza deciziei de titularizare emisa de inspectoratul scolar, incepand cu data de 01 sept.2011, in care sa precizam noul statut si sa modificam astfel durata contractului (din perioada determinata in perioada nedeterminata)?
zaharia65_2 a scris:

Bineinteles ca este corect. Nu este absolut nimic in neregula.


Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
macmillan, utilizator
Sunt corecte ambele variante.In ceea ce priveste banca, nu ar trebui sa existe probleme deoarece exista vechime la acelasi angajator.Faptul ca de la 01 septembrie este titular si contractul este pe durata nedeterminata sunt aspecte favorabile pentru imprumutat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea unui cim pe perioada determinata alb_gabi alb_gabi Cum este corect? La expirarea unui CIM pe perioada determinata (s-a precizat data incetarii contractului) sa se faca un nou contract de munca? sau se poate ... (vezi toată discuția)
Contract de munca temporar RADU1980CER RADU1980CER AM FOST ANGAJAT CA PROFESOR TIMP DE 1 ANDE ZILE PE PERIOADA DETERMINATA , CU NORMA INTREAGA. INTREBAREA ESTE............. AM DREPTUL SAU NU LA SOMAJ, PTR CA ... (vezi toată discuția)
Cim intrerupt sau nu? silvia99 silvia99 buna dimineata! daca un angajat are contract pe determinata intre 28.05 - 31.08.2011 si apoi act aditional prin care se stipuleaza trecerea pe perioada ... (vezi toată discuția)