avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune sau nu?

Problema. Matusa mea are act de vanzare-cumparare pe casa si terenul bunicilor si este totdata tutorele bunicii mele, bolnava de Alzheimer. Matusa mai are trei surori. Dorind sa faca cartea funciara, a aflat ca in actul de vanzare/cumparare nu sunt inclusi 100 de mp, aflati in spatele casei. A fost la notar si i s/a spus ca atata timp cat bunica este in viata (bunicul este decedat) nu se poate face succesiunea pe cei 100 mp sau sa intre in posesia acestui teren, chiar daca celelalte surori sunt de acord. Mentionez ca bunica mea figureaza ca proprietarul acestui teren printr/un act de mostenire. Exista vreo solutie pentru a intra legal si in posesia celor 100 mp?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:25, 13 Septembrie 2011
Intrebati la Autoritatea tutelara in ce conditii poate sa-i vanda si suprafata asta de teren
Nu prea exista stimata doamna pentru ca vanzarea intre tutore si cel ocrotit este nula ! De aceea vi s a spous sa asteptati pana la decesul doamnei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa noastra, terenul altcuiva ionutelena ionutelena Socrii mei au cumparat in anul 1983 o locuinta impreuna cu terenul aferent.In aceea perioada nu se dadea voie sa se treaca mai mult de 250mp in act(socrii ... (vezi toată discuția)
Discrepanta intre trei acte si realitate cyan cyan Am urmatoarea problema si nu stiu cum sa-i dau de capat.:( Am deschis acum 2 ani succesiune dupa decesul mamei si am depus actele pe care le aveam in acel ... (vezi toată discuția)
Tutela bolnav psihic ContSters233872 ContSters233872 Am obtinut prin ordin judecatoresc tutela pe mama mea care sufera de schizofrenie paranoida. Am vandut casa ei ( nelocuibila din cauza degradarii) cu acea ... (vezi toată discuția)