Buna ziua,
Am o pedeapsa cu suspendare de 3 ani pentru furt. Intrebarea mea este daca comit vreo infractiune pe teritoriul altui stat din UE se shimba cu ceva statutul celor trei ani cu supendare. Pot deveni "cu executare "
De principiu, executarea va fi in Romania. In prezent, se emite mandat european de arestare, care opereaza in cateva zile, si persoana este adusa urgent pt a executa pedeapsa. Exista si institutia extradarii...dar totul depinde de infractiune, statul in care se savarseste si protocoalele de colaborare incheiate cu acesta.
Si pentru "avocatii" care posteaza pt rating, revin cu recomandarea studierii Codului penal, este o lectura placuta, la art. 4 este prevazut principiul personalitatii legii penale.
Spor!
Stimate domn,
Ideea este ca , nu va va fi deloc bine daca mai comiteti o infractiune, riscand aplicarea starii de recidiva, ori dupa caz schimbarea regimului de executare a pedepsei.
se va tine seama si de ce spune art, 4 si 5 si urm. din cap. II LIMITELE APLICARII LEGII PENALE ...din C.Pen.
toate bune si sedere placuta in afara, fara incidente menite sa va agraveze starea de fapt!!!
:)))
Fapta recidivist
Ionuttt93
Buna ziua, daca am fost liberat condiționat cu un rest de pedeapsa de 8 luni pana la pedeapsa finala si comit o noua fapta dupa acele 8 luni mi se da si ... (vezi toată discuția)