avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rejudecare partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rejudecare partaj succesoral

Din 1999 până în 2002 s-a judecat pe fond, în apel și recurs un partaj succesoral. S-a adjudecat masa succesorală la o parte cu sarcina sultei. Nici una dintre părți n-a întreprins nimic în acest sens. Nu s-a notat în cartea funciară nici o decizie, nici privilegiu, nici o sarcină, dar nici sulta nu s-a platit. Între timp doi dintre cei care au primit imobilul au decedat. Acum, nu știu ce s-ar putea face spre redeschiderea dosarului pentru a putea înscrie în CF pe cei îndreptățiți și a plăti sulta reactualizată.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:50, 15 Septembrie 2011
Ar fi bine sa mergeti la un avocat pentru a se analiza in concret situatia.
Daca va aflati in rejudecare inseamna ca nu exista o hotarare definitiva si irevocabila.
Nu ma aflu în rejudecare, as dori sa pornesc aceasta actiune, dar nu gasesc temeiul de drept. Situatia actuala este oarecum blocata. Dreptul de a cere executarea s-a prescris, dreptul de a înscrie în Cartea funciară cotele de proprietate de asemenea, totuși părțile sunt moștenitori în urma sentinței, deciziei Tribunalului și a deciziei Curtii de Apel, au un drept real care este imprescriptibil.
Nu se mai plateste nici o sulta, s-a prescris.
Mostenitorii celor prevazuti in hotararea def. si irevoc. sa isi dezbata fiecare succesiunea dupa defuncti, urmand sa isi intabuleze ei cotele respective.
Am interpretat și eu astfel dar cum ramâne cu art.742, 1737 C. civ. pct. 3 , iar dreptul de proprietate asupra cotei din imobil este condiționat de plata sultei
Daca conf art 405 CPC termenele s-au prescris, aș putea cere din nou partajul?

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu sulta ion panaite ion panaite Buna ziua tuturor ! As dori si eu un ajutor va rog. Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta katrin katrin Am o sulta de platit in baza unei hotarari de partaj succesoral din 1998. Problema este ca-mi apare la cartea funciara ca sarcina. Cum o pot radia? Nu se mai ... (vezi toată discuția)
Cum pot plati o sulta dupa 20 de ani ania popescu ania popescu In urma cu 20 de ani, instanta a hotarat in urma dezbaterii mostenirii, plata unei sulte de 9000 lei in conditiile in care imobilul a fost evaluat la 25000 ... (vezi toată discuția)