avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... contract de impresariat
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

contract de impresariat

buna ziua. va rog sa-mi spuneti in ce conditii si daca se poate incheia cu contract de impresariat artistic intre un centru cultural judetean, care are in componeta si o orchestra simfonica, si un ONG pentru a impresaria concetrele simfonice ale orchestrei?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:11, 22 Septembrie 2011
Ordinul nr.2.364/2005 privind aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea, vãrsarea si gestionarea sumelor care constituie Fondul cultural national, defineste "agentul economic" care poate fi impresar :"a) prin agenti economici se întelege persoanele juridice de drept privat, precum si asociatiile familiale si persoanele fizice autorizate potrivit legii, care desfãsoarã activitãtile prevãzute la art. 17 alin. (1) din ordonantã;"

Ar trebui ca respectivul ONG sa fie atestat si sa aiba avize în domeniul impresariatului artistic.

H.G.751/2002 :"Art. 3. - (1) Persoana juridicã de drept privat poate desfãsura activitãti de impresariat artistic numai dupã obtinerea avizului de impresariat artistic eliberat de Comisie.

(2) Persoana juridicã de drept privat poate desfãsura activitãti de impresariat artistic numai dacã în obiectul sãu de activitate sunt stipulate operatiunile de impresariat artistic.

(3) Avizul de impresariat artistic se elibereazã persoanelor juridice care fac dovada cã cel putin un asociat al acesteia sau un angajat cu contract individual de muncã pe termen nedeterminat detine atestat de impresar artistic."

Mai multe detalii, aici:
[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codificare caen - impresariat eliadar eliadar Am cautat pe net sa gasesc noua/vechea codificare CAEN pentru domeniul de impresariat artistic. Nu apare specificata ca atare din pacate. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Impresariat artistic dani_p dani_p Cum se poate incadra un contract de impresariat? Exista un contract numit in acest sens sau va fi unul de natura mixta? Artistul doreste ca impresarul sa se ... (vezi toată discuția)
Clauza impresariere nula anonim2013 anonim2013 Buna ziua, vreau sa verific daca se poate declara nula o clauza de impresariere (parte dintr-un contract mai amplu de productie si management) in cazul in care ... (vezi toată discuția)