avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... impresariat artistic
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

impresariat artistic

Cum se poate incadra un contract de impresariat? Exista un contract numit in acest sens sau va fi unul de natura mixta?
Artistul doreste ca impresarul sa se ocupe de promovarea creatiilor sale in Romania si de contractarea cu organizatorii de diverse evenimente. Artistului i se va plati un pret fix pentru fiecare concert si nu poate emite pretentii pt eventualele incasari din bilete, etc.
Ma puteti ajuta cu cateva informatii si cu ceva legislatie in domeniu?
Cel mai recent răspuns: dani_p , utilizator 21:27, 17 Februarie 2009
E un contract nenumit...
Puteti avea in vedere un model al unui contract de prestari servicii...
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
multumesc
si in paralel trebuie facuta o procura autentica pt ca impresarul sa poata semna contracte cu organizatorii de spectacole in numele artistului sau este suficienta o clauza contractuala in acest sens?
legislatia cu privire la impresariatul artistic sunt:Hotararea Guvernului nr. 751/2002 privind infiintarea Comisiei de atestare si avizare in domeniulimpresariatului artistic si pentru aprobarea Normelor metodologice de atestare a impresarilor artistici si de avizare pentru derularea activitatii de impresariat artistic, publicata in M. Of. nr. 538/23.07.2002, Hotararea Guvernului nr. 1.139/2004 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 751/2002 privind infiintarea Comisiei de atestare si avizare in domeniul impresariatului artistic sipentru aprobarea Normelor metodologice de atestare a impresarilor artistici si de avizare pentru derularea activitatii de impresariat artistic, publicata in M. Of. nr. 697 din 3 august 2004, Ordonanta Guvernului nr. 21/2007 privind institutiile si companiile de spectacole sau concerte, precum si desfasurarea activitatii de impresariat artistic, publicata in M. Of. Nr. 82 din 2 februarie 2007 Ca si caracter juridic este un contract nenumit putandu-se folosi contractul de prestari servici, asa cum dealtfel a si subliniat doamna Stoica Ioana.
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2009
Seffer Laurentiu, Consilier juridic
va multumesc mult pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de impresariat adudu adudu buna ziua. va rog sa-mi spuneti in ce conditii si daca se poate incheia cu contract de impresariat artistic intre un centru cultural judetean, care are in ... (vezi toată discuția)
Codificare caen - impresariat eliadar eliadar Am cautat pe net sa gasesc noua/vechea codificare CAEN pentru domeniul de impresariat artistic. Nu apare specificata ca atare din pacate. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Clauza impresariere nula anonim2013 anonim2013 Buna ziua, vreau sa verific daca se poate declara nula o clauza de impresariere (parte dintr-un contract mai amplu de productie si management) in cazul in care ... (vezi toată discuția)