avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa de lichidare

Buna ziua,

As dori sa stiu daca fisa de lichidare este obligatorie, si unde in legislatie este mentionata.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 21 Septembrie 2011
Trebuie sa va dea fisa de lichidare, adeverinta cu vechimea si decizia de incetare a contractului de munca.
CristinaPopescu a scris:

Buna ziua,

As dori sa stiu daca fisa de lichidare este obligatorie, si unde in legislatie este mentionata.

Multumesc!


Nu este mentionata in niciun act normativ .. este o practica statuata deja la multi angajatori ca la incetarea raportului de munca sa se intocmeasca fisa de lichidare ..
In regula, in cazul in care sunt angajator si mi se solicita se poate sa refuz sa o intocmesc?
Angajatii mei au datorii fata de companie,dar ii las sa plece cu ele. Nu ii dau in judecata decat in cazul in care creeaza probleme de imagine companiei. (Iar in caz de creeaza probleme si se ajunge in instanta ma intereseaza sa nu existe un document prin care eu recunosc ca nu au datorii.)

Deci?
In nota de lichidare se inscriu debitele pe care la au fostii salariati fata de angajator ... prin urmarem, aceasta nota de lichidare va avantajeaza ... oricum cu ea sau fara ea , recuperarea datoriilor o puteti face prin angajarea raspunderii patrimoniale a salariatilor , insa in instanta va trebui sa dovediti ca datoriile sunt ale acelor salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de lichidare ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, Este obligatoriu sa se emita fisa de lichidare la incetarea raporturilor de munca? (vezi toată discuția)
Obligativitate sau nu pentru nota de lichidare Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi Buna ziua, In urma multor nereguli pe care le-am sesizat la locul meu de munca si avand in vedere ca problemele postate pe forum privind legislatia muncii ... (vezi toată discuția)
Fisa lichidare tempo55 tempo55 Buna ziua, Am nevoie de ajutor si as aprecia enorm un raspuns avizat. Sunt in perioada de preaviz si trebuie sa imi fac o fisa de lichidare. In compania la ... (vezi toată discuția)