avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa lichidare

Buna ziua,
Am nevoie de ajutor si as aprecia enorm un raspuns avizat.
Sunt in perioada de preaviz si trebuie sa imi fac o fisa de lichidare. In compania la care am lucrat pana acum ( Iasi, multinationala) am participat la un training cu contract aditional. As vrea sa contest legitimitatea acestei clauze, pentru ca suma de returnat este prea mare comparativ cu valoarea trainingului.
Pana la clarificarea situatiei va mai trece ceva timp, si abia cand sunt convins de valoarea reala (prin documente) voi achita banii. De asemenea, situatia/compania m-a obligat indirect sa efectuez acest training.
Dar nu asta este problema mea acum.
Ce vreau sa intreb:
As putea avea probleme la noul angajator daca nu completez aceasta fisa de lichidare la timp ?
Deocamdata noul angajator (o companie din strainatate) nu are nevoie de o copie dupa asemenea document.

Banuiesc ca vechea firma imi poate solicita in instanta ( sau prin poprire cont) suma de bani, risc pe care as putea sa mi-l asum pana la clarifiarea situatiei.

Multumesc in avans!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 11 Aprilie 2014
1. Fisa de lichidare nu este obligatorie. Nici un act normativ nu prevede aceasta obligativitate.
Nota de lichidare poate folosi salariatului deoarece aceasta arata datoriile salariatului fata de fostul sau angajator, dar angajarea raspunderii patrimoniale a salariatului fata de angajator se poate stabili in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune.

3. Angajarea la un nou loc de munca nu este condiționata de prezentarea unei fise de lichidare de la fostul angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de lichidare CristinaPopescu CristinaPopescu Buna ziua, As dori sa stiu daca fisa de lichidare este obligatorie, si unde in legislatie este mentionata. Multumesc! (vezi toată discuția)
Nota de lichidare obligatorie Canavaua Canavaua Daca noul angajator solicita nota de lichidare de la vechiul angajator, sunt obligat sa i-o pun la dispozitie? Ce fac in situatia in care sunt in continuare ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu gresit si restituirea diferentei tryme tryme Buna, Am incheiat colaborarea cu o companie pe 15noiembrie, ieri am primit ultimul salariu pe care l-am retras si cheltuit cu drag. Astazi am fost sunat de ... (vezi toată discuția)