avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Iesire din firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Iesire din firma

Buna seara! Sunt asociat intr-o firma cu 10% din capitalul social.Imi doresc de cateva luni bune sa ies din aceasta firma insa administratorul care are restul de actiuni (90%) nu are aceleasi intentii ca si mine. Am intrebat la registrul comertului si mi s-a spus ca doar cu acordul lui pot iesi din firma.Va rog sa imi spuneti care este procedura legala pentru a iesi din firma pentru ca societatea acumuleaza datorii (are poprire deja pe un cont bancar) si nu vreau sa ma trezesc ca platesc niste datorii necuvenite.

Va multumesc din suflet pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: shaherezada , utilizator 20:44, 15 Noiembrie 2011
Daca asociatul nu este de acord singura solutie este in instanta. Solicitati retragerea din societate in conformitate cu art. 226 lit. c din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata.
Ce parere aveti despre proces? Acest domn este foarte influent...imi poate pune probleme?
Dansul are acces la bani...si nu plateste datoriile.Voi fi obligata sa achit si eu?
Datoriile acumulate de firma nu va afecteaza in nici un fel. Doar daca ati girat personal. Puteti ramane linistit in societate, atata vreme cat nu semnati sau comiteti ilegalitati nu aveti de ce sa va faceti griji. Raspunderea d-voastra este limitata la aportul de capital adus, adica cel care a fost deja varsat. Alti bani nu mai aveti de platit. Nimic, absolut nimic.
Buna seara! Revin cu o intrebare.Nu imi permit un avocat in acest proces.Pot merge eu pur si simplu sa depun o cerere de retragere si sa incerc sa ma reprezint singura?
Sau alta solutie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot iesi dintr-un srl cu actionariat 50% la 50%? ContSters277603 ContSters277603 Suntem 2 asociati iar relatiile sunt tensionate.Firma este infiintata de 12 ani si are ca domeniu de activ.constructii si exploatare materiale de ... (vezi toată discuția)
Capital social sau cont bancar? mirela07 mirela07 V a rog sa-mi da-ti un sfat.Am o nelamurire care pentru unele persoane ar putea fi floare la ureche, dar pentru mine (fara experienta) e un mister.La ... (vezi toată discuția)
2 asociati in srl Valentina_D Valentina_D Buna seara, Sunt asociata intr-un SRL , 50/50 parti sociale. Cum eu sunt deja revocata din functia de administrator, singurul administrator a ramas celalalt ... (vezi toată discuția)