avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale 2 Asociati in SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

2 Asociati in SRL

Buna seara,

Sunt asociata intr-un SRL , 50/50 parti sociale. Cum eu sunt deja revocata din functia de administrator, singurul administrator a ramas celalalt asociat. Sunt insarcinata si el este practic cel care se ocupa de acest SRL. Eu nu am avut niciodata nici o implicare, si nici nu o sa mai pot avea.
Intrebarea mea este: in cazul in care se intampla ceva, firma acumuleaza datorii, el nu isi face datoria catre stat...etc, cine este tras la raspundere? Evident, el seamneaza toate actele, facturile....Mi s-ar putea imputa mie ceva daca nu sunt decat asociat si semnatura mea nu apare pe nici un document in afara de actul constitutiv?
Poate suna ciudat, insa, daca se acumuleaza datorii, statul ma poate soma pe mine sa le achit prin confiscarea unor bunuri proprii, cum ar fi apartamentul, numai pentru ca sunt asociat?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
Valentina_D, utilizator
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 00:00, 26 Ianuarie 2011
bineinteles
raspunderea o aveti in functie de actul constitutiv al societatii
e riscul dv.
Veti raspunde in egala masura pentru pierderi asa cum aveti dreptul la beneficii. Daca in exercitarea mandatului sau ca administrator celalalt asociat face datorii, datoare este societatea, persoana juridica- pentru care raspundeti si dvs. ca asociat-, si numai o actiune impotriva administratorului va conduce la recuperarea unui eventual prejudiciu fata de un tert. Aveti obligatia de urmari activitatea si, chiar daca este administrator sunt anumite hotarari care nu se pot lua legal decat prin hotararea adunarii asociatilor.
Nu va puteti prevala doar de faptul ca el semneaza.

succes
av. Ileana Schwarz
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Pe asta ma bazez si eu, ca sunt decizii care nu se poat lua decat in urma unor hotarari ale asociatilor, iar acolo trebuie sa apara si semnatura mea, deci, trebuie sa stiu de ele.

Revin la ultima mea intrebare.Eventualele datorii (sa speram ca nu va fi cazul) vor fi recuperate de la societate si nu de la mine, persoana fizica, corect? Mi-e foarte greu sa il urmaresc in aceasta perioada pe celalalt asociat, si mi-e teama sa nu ma trezesc cu cine stie ce necazuri (sa mi se ia casa, masina...care sunt pe numele meu). Poate ca suna haios, numa ca traim intr-o lume asa de imprevizibila...si as vrea sa stiu ce riscuri sunt
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
Valentina_D, utilizator
In calitate de asociat nu raspundeti decat in limitat aportului de capital. Bunurile propri nu pot fi urmarite daca nu ati girat d-voastra personal.
Pentru actele semnate de administrator nu veti fi trasa la raspundere, numai daca d-voastra obtineti anumite avantaje.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat dintr-un srl Ioana Ulmanu Ioana Ulmanu Va rog frumos, lamuriti-ma si pe mine in urmatoarea speta: am fost asociat intr-un SRL pana anul trecut cand, de comun acord, am cesionat celuilalt asociat ... (vezi toată discuția)
Asociat "formal"-cui ma adresez alex12345 alex12345 buna ziua, as dori sa stiu urmatoarele: -sunt asociata cu 50% intr un srl - alt asociat detine 50% si este si administrator - de 3 ani niciunul dintre ... (vezi toată discuția)
Schimbare actionariat gelle29 gelle29 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns! am devenit actionar majoritar (2009) cu 55 p.s. la o firma care a avut ceva prb in trecut si despre care am ... (vezi toată discuția)