avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Dubla cetatenie
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Dubla cetatenie

Buna ziua

Am dobandit cetatenia romana prin nastere si in acest an am primit si cetatenia maghiara.Deci am dubla cetatenie.
Din ianuarie 2011 locuiesc in Franta.
Aici doresc sa-mi deschid o afacere, PFA.
Intrebari:

1. Daca imi deschid PFA ca si cetatean roman, sunt obligat sa ma supun legilor franceze cat si romane?
2.Daca fac acelasi lucru, de data asta ca si cetatean ungur, sunt obligat sa ma supun legilor franceze cat si celor din Ungaria?
3. Nu conteaza, oricum ma supun si celor din Franta, Romania si Ungaria?

Multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 15:26, 24 Septembrie 2011
Am gasit pentru dvs. urmatoarele:
Je suis étranger. Puis-je monter devenir autoentrepreneur sans résider en France ?NON. Un étranger (non européen) non résidant en France ne peut pas librement devenir autoentrepreneur. Si la personne étrangère (en possession des documents légaux, permis de travail, etc...) réside en France, les règles des commerçants étrangers s'appliquent (la carte de commerçat étranger é été supprimée par la loi du 9 mai 2007). Il doit en faire la déclaration au préfet du département dans lequel il envisage d'exercer pour la première fois son activité dans des conditions définies par décret. Toutefois, les ressortissants des Etats membres de l'Union européenne, des autres Etats parties à l'accord sur l'Espace économique européen ou de la Confédération suisse sont dispensés de l'obligation de déclaration prévue et peuvent librement adopter le statut d'auto-entrepreneur.

Sunt multe alte raspunsuri la intrebari privind antreprenoriatul in Franta la aceasta adresa:[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns, cred ca nu am fost destul de concret.Eu stiu ca pot sa deschid o firma, stiu ca daca firma este pe teritoriul francez, trebuie sa raspund in fata legilor franceze, intrebarea e : daca deschid firma ca si roman, raspund si in fata legilor romane? Daca deschid firma ca si ungur, raspund in fata legilor Ungariei?

Va prezint o situatie ipotetica:

In cei 15 ani de cand am condus o masina in Ro, am adunat sa spunem amenzi neplatite in valoare de 10.000 roni.
Sa zicem ca s-a deschis o actiune si acum risc executarea silita.

Intre timp am plecat din tara in Franta.
In acest timp am obtinut si cetatenia maghiara.

Sa spunem ca deschid o firma, sau pfa, sunt singurul asociat, aceasta firma genereaza venituri.
Apare statul roman cu un mandat de executare silita european si spune ca 1/3 din venitul meu este poprit.

Poate face asta daca eu deschid firma ca si cetatean maghiar (posed CI si pasaport al R. Ungare) si nu ca si cetatean roman?


Mai pe scurt.Vreau sa deschid o firma in Fr dar mi-e frica ca pot fi executat silit de catre statul roman.Pot sa evit aceasta situatie daca deschid acea firma pe teritoriul Frantei ca si cetatean ungur?
Daca infiintati o societate de capital (gen SRL, SA) nu are importanta cetatenia d-voastra. Va supuneti dreptului francez.
Daca infiintati o societate personala (gen PFA sau altele) si aceasta se va supune dreptului francez. Este dreptul d-voastra sa infiintati firma in orice stat din UE, indiferent ce cetatenie aveti.
Statul roman sau maghiar nu are nici un drept asupra veniturilor firmei din Franta.
Iar daca d-voastra aveti resedinta in Franta mai mult de 6 luni pe an atunci toate veniturile personale realizate vor fi impozitate in Franta.
Doar daca aveti resedinta mai mult de 6 luni pe an in Romania sau Ungaria, veti putea fi impozitat in acea tara. Iar la impozitare se va tine seama de acordul de evitare a dublei impozitari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul penal francez drumes.andreea drumes.andreea va rog frumos, cine are codul penal francez in varianta electronica si tradus in limba romana? (vezi toată discuția)
Liberare conditionata cristina04 cristina04 daca a primit 3 ani cu executare cum se calculeaza cat face din 3 ani si care sunt conditiile eliberarii conditionate in franta?cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Afiliat loto 7noiembrie 7noiembrie Buna ziua, am o intrebare. Care este formalitatea legala ca sa incep urmatoarea afacere. vreau sa imi fac o agentie online de loto, unde clinetii poate sa ... (vezi toată discuția)