avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Afiliat loto
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Afiliat loto

Buna ziua, am o intrebare.
Care este formalitatea legala ca sa incep urmatoarea afacere.
vreau sa imi fac o agentie online de loto, unde clinetii poate sa joace la loto prin intermediul meu, ei aplica la numerele dorite, iar eu le cumpar biletul, si le trimit scanat. Atat din loteria din Ro, cat si din europa.
Trebuie sa fiu asociat cu loteria, sau pur si simplu se incadreaza la prestari serviciu?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 12:15, 4 Ianuarie 2011
Va recomand sa cititi cu atentie prevederile OUG 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc in Romania.
Oricum, chiar daca intermediati intr-un fel sau altul jocuri loteristice - in opinia mea - este recomandabil sa solicitati in prealabil punctul de vedere al CN Loteria Romana SA. Eu as mai solicita si punctul de vedere al Ministerului Finantelor Publice in legatura cu acest aspect.
Permiteti-mi a o mica remarca care nu tine strict de subiect, dar totusi... In timp ce in aproape toate tarile europene toate jocurile loteristice se pot juca si online pe internet, in Romania organizarea jocurilor loteristice online este... interzisa prin lege....
Va mai informez ca jocurile loteristice in cele mai multe state din lume reprezinta monopol de stat, ceea ce inseamna ca chiar si participarea este conditionata. Conditia sine qua non este ca participantul la asemenea jocuri sa fie rezident in acel stat!!
In opinia mea insa Dvs. puteti presta servicii de intermediere catre potentialii jucatori din Romania care ar participa - sa zicem - la jocurile loteristice din Franta, cu conditia ca Dvs. sa fiti rezident (si) in Franta. Asta ar insemna ca, de fapt, oficial Dvs. ati participa, iar in caz de castig tot Dvs. ridicati castigul respectiv pe care il transmiteti apoi beneficiarului real. Dar nicicum nu va fi o.k., deoarece acesta din urma dupa logica mea ar plati impozit pe acel venit, deoarece DOAR in cazul Dvs. putem vorbi de castig loteristic, in cazul unui tert insa ar fi vb de venit impozabil.
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
ContSters44758, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Intradevar in legatura cu loteria Romana nu stiu daca o sa putem colabora sau nu, dar din SUA, UK, Franta... avem agenti autorizati care cumpara biletul, si in caz de castig transfera suma castigata.
Impozitare se face conform legii in vigoare.
Sper ca informatiile v-au fost utile, insa va recomand calduros sa solicitati punctul de vedere al autoritatilor romane, cu precadere a Ministerului Finantelor Publice, chiar daca va adresati Fiscului din localitatea Dvs. Astfel veti reusi sa preintampinati eventualele interpretari ulterioare...
In Franta este ilegal sa joci pe site-uri straine nelicentiate de statul francez, cum va fi si la noi prin Legea 246/2010 care aproba si completeaza OUG 77/2009

Insa nu este adevarat ca pentru a juca la un joc organizat intr-un stat UE trebuie sa fii rezident, in acest caz aplicandu-se principiul liberei circulatii a bunurilor si serviciilor in Comunitatea Economica Europeana. Exista o jurisprudenta bogata a CEJ in acest domeniu. Orice cetatean UE poate juca in orice tara.
eumarian a scris:

In Franta este ilegal sa joci pe site-uri straine nelicentiate de statul francez, cum va fi si la noi prin Legea 246/2010 care aproba si completeaza OUG 77/2009
Insa nu este adevarat ca pentru a juca la un joc organizat intr-un stat UE trebuie sa fii rezident, in acest caz aplicandu-se principiul liberei circulatii a bunurilor si serviciilor in Comunitatea Economica Europeana. Exista o jurisprudenta bogata a CEJ in acest domeniu. Orice cetatean UE poate juca in orice tara.




Stimate eumarian! Ceea ce afirmati este total fals!
Personal am studiat regulamentele de organizare a jocurilor loteristice din Ungaria si din Franta si este exact asa cum am afirmat mai sus: doar rezidentii adulti pot juca la aceste sisteme.
Pe site-ul loteriei franceze - de exemplu - cititi :" Les jeux de FDJŸ accessibles par internet sont réservés aux personnes ayant 18 ans et plus et résidant en France Métropolitaine, dans les Département d'Outre-Mer, à Monaco, et dans les Collectivités d'Outre-Mer (sauf Wallis et Futuna, Mayotte et Polynésie française)."
In Ungaria, este aceeasi situatie, cu toate ca foarte multi straini nerezidenti participa la jocuri; problema se iveste doar atunci cand ar dori sa-si revendice castigurile mai mari de 200.000 HUF (atunci li se solicita datele de identificare si daca se constata ca participantul este minor sau/si NEREZIDENT, adio castig).
Cine nu crede, sa verifice.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
ContSters44758, utilizator

Alte discuții în legătură

Lege jocuri de noroc cosmin90 cosmin90 Buna ziua! Am o neclaritate. Conform legilor in vigoare se considera joc de noroc acea activitate comercială care îndeplineşte cumulativ următoarele ... (vezi toată discuția)
Slot machine tip totem Irimia Claudiu Irimia Claudiu As vrea sa stiu daca in romania se pot legaliza aparatele de jocuri(noroc) care functioneaza doar conectate la internet. Masinile sunt simple,contin o ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie hekermeker hekermeker Buna ziua Am dobandit cetatenia romana prin nastere si in acest an am primit si cetatenia maghiara.Deci am dubla cetatenie. Din ianuarie 2011 locuiesc in ... (vezi toată discuția)