avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contract comision-casa de macat?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contract comision-casa de macat?

persoana fizica neautorizata incheie contract de comision cu SA pentru vanzarea de butelii . Nu se utilizeaza casa de marcat desi se vinde catre populatie . Garda financiara aplica amenda in baza lui OUG 28/1999 S.A. pentru neemiterea bonurilor fiscale .Cine are calitate de subiect activ al contraventiei comitentul SA sau comisionarul? temei legal?


Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 19:56, 22 Septembrie 2011
Dvs. ati spus contract de comision pentru ca se primeste un comision? Parerea mea este ca s-a dat o calificare gresita/nume gresit contractului.
Eu cred ca fiind vorba de o persoana fizica neautorizata, e vorba de un mandat cu reprezentare, nu de comision, pentru ca un comisionar incheie acte comerciale in nume propriu, dar pe seama comitentului. Ori, o persoana fizica neautorizata nu este comerciant, nu poate face acte comerciale in nume personal, daca nu indeplineste conditiile legale.
Nici agent nu poate fi, pentru ca si acela trebuie sa fie comerciant independent.
Mandatarul simplu, in schimb, chiar daca primeste un mandat comercial ocazional, ("tratarea de afaceri comerciale pe seama si socoteala mandantului') nu trebuie sa aiba calitatea de comerciant, pentru ca face pentru altul ceea ce face (in acest caz, vinde butelii).
Actele juridice se rasfrang asupra comitentului, mandatarul fiind intermediarul, reprezentantul. Deci, incalcarea legii si consecintele acestei incalcari se rasfrang asupra proprietarului buteliilor.
Exista insa in aceasta speta si problema desfasurarii unor relatii de munca fara indeplinirea conditiilor legale. Dar, strict la ce v-ati referit in intrebare, SA-ul trebuie amendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comisionare sogedacom sogedacom este corect sa inchei un contract de comisionare intre o persoana fizica (un angajat al societatii) si o societate , pentru care aceea persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Intermedieri marius_fd marius_fd recent am deschis o firma de intermedieri si as dori sa aflu si eu care este contractul cel mai bun pentru intermediarea unei afaceri cu beneficiarul (vezi toată discuția)
Pot incheia contract de mandat ca pfa euely euely Buna ziua. Am o nelamurire si anume vreau sa stiu in ce conditii pot incheia contract de mandat pentru un cod caen secundar si daca da unde se inregistreaza ... (vezi toată discuția)