avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea efectiva a mostenirii intre mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea efectiva a mostenirii intre mostenitori

Buna seara,
Exiata un teren mostenit de la parinti si doi mostenitori, fiecare avand jumatate din teren.Terenul este livada si suprafata agricola,insa impartirea este doar aritmetica,parintii nu au configurat pe harta partea fiecaruia.Eu si fratele meu ne intelegem foarte bine,am dat terenul in folosinta.dar vream totusi sa facem configuratia lui pentru copii nostrii, in asa fel ca fiecare sa stie clar de care jumatate apartie si sa faca fiecare ce vrea cu ea,sa o vanda,sa o munceasca sau sa construiasca.
Sper ca am fost clar:
-Care este actul care trebuie facut de mine si fratele meu, in asa fel incat sa lasam lucrurile limpezi pentru urmasi.

Cu multumiri anticipate pentru raspuns si pentru eforturile Dv in a ne ajuta pe cei ce apelam.


Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
barbu2, utilizator
Cel mai recent răspuns: barbu2 , utilizator 22:35, 2 Octombrie 2011
Ati dezbatut succesiunile dupa parinti? Daca da in urma eliberarii certificatului de mostenitor faceti partajul voluntar in urma careia iesiti din indiviziune si veti sti fiecare mostenitor ce lot aveti. Succesiunile si partajul fiind prin buna intelegere se realizeaza la notarul public de pe raza judecatoriei unde defunctii si au avut ultimul domiciliu. Daca ati facut succesiunile, faceti doar partajul.
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
ContSters141818, utilizator
Partajul succesoral poate fi facut la notar sau la instanta.
Dupa partaj lucrurile vor fi limpezi.
Ca sa nu fie probleme si o judecata trebuie sa va intelegeti exact dinainte de a se elibera actul de mostenire.
Stimata D-na Mirela,va multumesc pentru raspuns.

Am facut succesiunea dupa parinti,-juridic situatia este clara,afara de partajul propriu-zis cu care de altfel fiecare dintre noi este de acord.

Ceea ce complica insa problema este ca eu traiesc intr-o alta tara,fratele meu in Romania,posibilitatea de a ne vizita spre a face decalaratia comuna este minima.
Putem face fiecare aceeasi declaratie,fiecare in alta parte si reunite sa fie un tot ?Sau eu sa trimit declaratia mea in limba romana, notariala,apostila iar fratele meu sa o inglobeze sau sa o anexeze proprii lui declaratii ,in asa fel ca sa rezulte ca fiecare dorim acelasi lucru?
Partajul nu se face pe baza unor declaratii. Trebuie sa intocmiti o procura de reprezentare la partaj si sa desemnati o persoana in acea procura sa va reprezinte la partaj. Acea persoana va semna partajul alaturi de fratele dvs. Procura o puteti face la Consulatul Romaniei sau la un notar din tara respectiva apostilata sau supralegalizata depinde de tara , tradusa in Romania cu care mandatarul se va prezenta la incheierea si semnarea partajului.
Stimate d-le avocat CLAUDIU LASCOSCHI,
va multumesc mult pentru raspuns,lucrurile pentru noi sunt clare,am facut de comun acord schita locului - dorim sa stim cum putem rezolva problema partajului neputand a ne infatisa amandoi in fata aceluiasi notar,deoarece traim in tari diferite.

Alte discuții în legătură

Act notarial intocmit in strainatate (procura reprezentare succesiune si incasare despagubiri) DanGheorghe DanGheorghe Bunàziua , as avea o intebare , Am avut nevoie de o imputernicire fàcutà mamei mele ca sà mà reprezinte in un caz de succesiune si incasare ... (vezi toată discuția)
Redactare procura succesiune cu partaj voluntar verbal sivi7 sivi7 Buna ziua. O intrebare mai speciala. Cum se poate redacta, intr-o procura de reprezentare la succesiune, cotele unui partaj voluntar verbal? Deoarece in toate ... (vezi toată discuția)
De ce nu recunosc notarii români procurile întocmite și apostilate într-o țară ue? bogdan.bobolea bogdan.bobolea Buna ziua, Niste cetateni straini vor sa doneze niste imobile (apartamente, case si terenurile aferente) unei institutii a statului roman. Au redactat ... (vezi toată discuția)