avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt nereclamat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt nereclamat

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce sa fac in urmatoarea situatie:
Acum vreo 3-4 luni am fost anuntati ca s-a furat apometrul scarii de bloc unde locuiesc (care e constituita intr-o asociatie de proprietari) si ni s-a cerut bani pentru unul nou + manopera (cam 200 lei/apartament). Nu va retin cu amanunte de ce, dar eu personal nu cred ca s-a furat nimic. Am intrebat de curand administratora daca au prins hotul si mi s-a spus ca nu au reclamat la politie ca oricum nu-l prinde nimeni si ramane politia cu dosare nerezolvate.
Intrebare: Adminstratorul sau presedintele asociatiei avea obligatia sa reclame furtul sau nu? Ei spun ca nu e traba lor.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:02, 28 Septembrie 2011
Cel mai bine mergeti la firma ce furnizeaza apa si care se ocupa de montarea apometrelor, acolo veti afla cat este manopera si valoarea apometrului.
Intrebam altceva, nu daca s-a impartit suma corect sau daca factura exista, doar daca trebuie reclamat un furt atunci cand se fura un bun pe care-l administrezi si nu este al tau
In mod normal , da exista banuiala unui furt al apometrului , administratia sau presedintele asociatiei , puteau formula o sesizare catre politia pe raza cariea se afla imobilul.
Va multumesc pentru raspuns. Eu credeam ca aveau obligatia sa reclame furtul.
Daca aveti certitudinea existentei furtului , puteti si dvs. sa adresati o plangere la politia competenta teritorial domiciliului dvs.
Ei trebuiau sa apere avutul asociatiei , dar daca nu au facut-o , puteti dvs. sa le supliniti lipsa de diligenta.
Poate l-au sustras ei sau complici de ai lor sau poate ar castiga niste bani la montarea unui apometru nou , nimeni nu are cum sa cunoasca adevarul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa reclame? andreea.voicu andreea.voicu Buna ziua! S-a furat apometrul asociatiei noastre de proprietari acum vreo 2 luni. Am trecut pe la asociatie sa platesc intretinerea si am intrebat daca a fost ... (vezi toată discuția)
Posibil furt/santaj - demontare apometru de catre asociatie bogdys bogdys Salut , Eu am o problema mai delicata , locuiesc intr-un apartament unde locatarii au platit o x firma pt a realiza constructia unei retele interne de apa ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie proprietari mpc mpc Buna seara De ceva ani tot avem probleme cu presedintele asociatiei de proprietari ai blocului in care locuim. Din pacate nu suntem proprietari ai ... (vezi toată discuția)