avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solicitare act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solicitare act de proprietate

Este legal ca pentru lucrari de renovare a unui imobil (in mod concret,pentru izolarea termica si mansardarea unui bloc),societatea care efectueaza aceste lucrari sa solicite locatarilor copii xerox dupa actele de proprietate a apartamentelor?
Cel mai recent răspuns: Ion Dutescu , Consilier juridic 10:49, 9 Septembrie 2008
Depinde cu cine a incheiat societate contractul, cu asociatia de proprietari caz in care are nevoie de hotarirea acesteia in acest sens sau cu fiecare proprietar in parte caz in care cere si actul de proprietate al acestora
Nu e nimic ilegal ca o societate fie ea si de constructii sa solicite in copie actele de proprietate ale apartamentelor ,la incheierea unui contract ,in speta pentru efectuarea lucrarilor de izolare termica si masardare. Izolarea termica si mai ales masardarea sunt lucrari care necesita sume mari de bani . Pentru acest lucru trebuie sa-si dea acordul toti proprietarii mai ales cind e vorba de masardare . Asa ca constructorul vrea sa fie sigur ca toti proprietarii sunt de acord si ca ulterior nu va avea probleme cu acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract separat mansardare apartament quodvide quodvide Buna ziua, M-ar interesa si pe mine daca pot face un contract separat prin notariat la masardarea apartamentului. Mentionez ca sunt locatar la etajul 4 si ... (vezi toată discuția)
Acoperisul unui bloc -raspundere comuna? noumembru noumembru buna dimineata, am si eu o intrebare: in cazul unui bloc pe care s-a efectuat mansardare (iar in podul mansardelor au acces doar locuitorii acestora), mai ... (vezi toată discuția)
construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)