Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Facturare cota parte contributie catre persoane juridice

Buna ziua,
Am intalnit ieri o situatie la care as avea nevoie de un mic ajutor din partea voastra.
Blocul nostru are un spatiu comercial la parter (cu intrare separata). Pe listele curente de plata societatea figureaza doar cu contributii la comisionul de administrare si consumul de apa (doar astea o mai leaga de asociatie, restul sunt contracte directe cu furnizorii) + ceva penalizari din trecut.
Acum partea interesanta este ca societatea vrea sa i sa emita factura pentru achitarea tuturor datoriilor, dar vrea sa li se treaca fiecare parte componenta a cotei de contributie in clar pe factura, cu specificarea numarului de contract pe baza caruia a fost calculata, si eventual si cu metoda de calcul (pret*m cubi samd.). Aici e intrebarea mea, cum e cel mai corect sa specificam pe factura, eu m-am gandit ceva gen:

Cota parte contributie asociatie:
- comision administrare (X contract?) pret per m2 * suprafata
- consum apa pret per m3 * cantitate
- canalizare pret per m3 * cantitate
- penalizari pe lunile ianuarie - iulie (valoare) % per zi *nr zile

In cazul in care este corect ce am gandit mai sus, ce contract ar trebui sa trec la X? numarul de contract intre asociatie si firma de administrare? nu ajuta cu nimic societatea platitoare, sau sa trec acordul de asociere al proprietarului spatiului?
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 21:25, 28 Septembrie 2011
Incheiati cu proprietarul spatiului de la parter o conventie prin care stabiliti toate detaliile. Conform legii 230/2007 si HG 1588/2007, proprietarii spatiilor cu alta destinatie decat apartamentele de locuit, au obligatia sa suporte toate cheltuielile ce se repartizeaza pe cota indiviza (cheltuieli salariale, reparatii, intretinere...), sa suporte toate utilitatile..., eventual sa suporte si alte cheltuieli suplimentare fata de proprieatrii de apartamente.
Cititi art 37 din HG 1588/2007.
Apoi facturati simplu corect ca oricarui alt proprietar. Pe factura puteti consemna numarul acestei "conventii", luna, cantitatea, pretul, costul...

Multumesc, m-ati pus pe calea cea buna cu conventia, astept acum sa ma ajute domnul Grecu cu un model :)
IIC, v-am postat si eu un model de conventie in "Documente utile"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii atic gabics gabics Bună ziua! Maică mea este administratoare la o asociație de propr., o scară de bloc care are la parter magazine. Magazinele sunt independente de ... (vezi toată discuția)
Conventie cu asociatia de proprietari- este posibil un act aditional? david ionica david ionica Va rog sa-mi spuneti daca la o Conventie incheiata intre asociatia de proprietari si o intreprindere de Stat, conventie care priveste obligativitatea acestei ... (vezi toată discuția)
Societatile comerciale de la parterul unui bloc ASP_100 ASP_100 Buna ziua, la parterul blocului sunt din constructie spatii comerciale, care sunt in legatura cu Asociatia de proprietari doar apa rece sau calda in unele ... (vezi toată discuția)