avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare acte dupa casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare acte dupa casatorie

Buna seara, am si eu cateva nelamuriri si sper din tot sufletul sa mi se raspunda la msg. Sunt casatorita cu un spaniol, in urma acesteia nu mi-am schimbat cartea de identitate. Acum mi-a expirat pasaportul si in decembrie imi expira si cartea de identitate. Trebuie sa va spun ca eu mi-am pastrat numele de fata, nu am luat numele sotului. Ce taxe trebuie sa platesc si cat costa. In concluzie, ce am de facut? va rog sa ma ajutati, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: roxanamacovei , utilizator 15:09, 29 Septembrie 2011
Daca in urma casatoriei v-ati pastrat numele, nu va afecteaza personal faptul ca inca nu v-ati schimbat cartea de identitate, atata timp cat aceasta se afla in termenul de valabilitate. Daca va aflati in strainatate va puteti adresa consulatului/ambasadei, ce aveti mai aproape de dvs. mai intai pentru a solicita transcrierea certificatului de casatorie, pana mai aveti cartea de identitate valabila. Dupa care puteti solicita un nou buletin pe motiv de expirare. Atentie insa, certificatul spaniol trebuie apostilat. Daca va hotarati sa veniti in Romania, atunci dureaza cam 1 luna si trebuie sa aveti la dvs. buletinul, certificatul de nastere, certificatul de casatorie spaniol apostilat, declaratia sotului dvs.data la notar care are apostila de la Haga, din care sa rezulte ca este de acord ca in urma casatoriei dvs. sa purtati numele de fata, adica....iar dansul numele de ...Daca aveti copii minori pana in 14 ani este necesar si certificatele lor de nastere romanesti si bineinteles contractul de casa. Traducerile le veti face in tara ca e mai ieftin. Iar taxele de 7+4=11, pentru buletin si 2 lei tx. timbru pentru transcriere le achitati la primarie. La traducere va costa undeva la 60-70 lei, depinde de notar. Nu va indic sa declarati ca nu sunteti casatorita pentru ca riscati sa intrati la declaratii false si puteti fii sanctionata. Mai ales ca se vede data la care ati solicitat eliberarea unui nou buletin si data cand v-ati casatorit. Conform legii in termen de 6 luni de la primirea certificatului sunteti obligata sa va prezentati la primaria de domiciliu din Romania sau la consulat/ambasada in vederea efectuarii transcrierii certificatului de casatorie.:)
Va multumesc mult pentru rapiditatea cu care mi-ati raspuns, mi-ati fost de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente expirate - spania lorenabercea lorenabercea buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam ... (vezi toată discuția)
Buletin romanesc gina1978 gina1978 buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere copil nascut in spania cory_r cory_r cum se obtine un certificat de nastere la un copil in varsta de 2 ani nascut in spania dar neinregistrat la timp de parinti, mentionez ca unul din parinti are ... (vezi toată discuția)