avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat nastere copil nascut in Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat nastere copil nascut in Spania

cum se obtine un certificat de nastere la un copil in varsta de 2 ani nascut in spania dar neinregistrat la timp de parinti, mentionez ca unul din parinti are cartea de identitate expirata dar pasaportul valabil
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:45, 2 Aprilie 2013
E bun si pasaportul pentru inscriere (banuiesc ca vrea sa o faca la consulat).

Pe langa actele de identitate sau pasaport, mai trebuie urmatoarele documente:
- certificatul de naştere spaniol (certificación literal) eliberat de Registrul Civil, apostilat cu Apostila de la Haga la Tribunalul Superior de Justitie, original si copie
- traducerea certificatului efectuata fie la un traducatr autorizat fie la consulat, original si copie
- certificatele de nastere ale parintilor si cel de casatorie, daca e cazul, in original si copie.
Pe teritoriul Romaniei, cetatenii romani se legitimeaza cu cartea de identitate. Pasaportul este valabil doar pentru cei care sunt cu domiciliul in strainatate, domiciliu inscris in pasaportul CRDS. Parintele care este cu cartea de identitate expirata si are domiciliul stabil in Romania solicita mai intai buletinul si apoi unul dintre parinti solicita transcrierea certificatului de nastere a copilului. Aveti grija ca in general certificatele din Spania sunt intocmite incorect si anume, daca parintii sunt casatoriti le scrie numele copilului de 2 ori ceea ce nu e recunoscut de legislatia romana. Daca numele copilului dvs. este scris de 2 ori la rand ex. Popescu Popescu, din parintii Popescu Ion si Popescu Maria solicitati mai intai indreptarea erorii cu privire la numele copilului si anume aceea de a fii scris cu un singur Popescu , la autoritatile spaniole si mai apoi solicitati transcrierea in Romania. Pentru ca nu ati solicitat transcrierea in termenul de 6 luni sunteti pasibil de amenda intre 100-200 lei.
copilul nu banuiesc ca nu are certificat de nastere spaniol, nu stiu exact cum se procedeaza la ei cred ca au doar actul de iesire din spital se procedeaza cumva la fel ca in romania cu certificatele?(se elibereaza in spital de catre un functionar, care vine special pt acest lucru in anumite zile cand este anuntat de conducerea spitalului, cel putin la mine asa s-a intamplat cu amandoi copii nu ne-am deplasat la starea civila pt certificate)deci problema este ca nu stiu cu ce acte au dat drumul copilului din spital, stiu doar ca au vrut sa vina in tara si nu au putut din cauza ca nu are copilul certificat de nastere
Nici nu este indicat sa vina cu copilul in tara fara ca acesta sa fie inregistrat in registrele de stare civila spaniole, pentru ca fara act de nastere romanesc nu mai pot iesi ulterior cu copilul din Romania. Din cate stiu eu trebuie sa mearga la starea civila de la locul de nastere a copilului cu iesirea din spital si sa inregistreze copilul. Acolo vor primi o declaratie cu privire la numele copilului sa aiba grija cum o completeaza. Dupa ce obtine certificatul spaniol se poate adresa ambasadei sau consulatului ce are mai aproape pentru a transcrie certificatul nu este necesar sa vina pana in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul ana s ana s daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte identitate in spania + certificat nastere bebe pentru zbor daniela013 daniela013 Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva informatii...anul viitor imi expira buletinul (2014) si as dori sa stiu cum il pot renova de la ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania sofiamaria sofiamaria Buna, va rog cine ma poate ajuta sa imi spuna ce formalitati trebuie facute pt obtinerea unui certificat de nastere a unui copil nascut in spania dar parintii ... (vezi toată discuția)