avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care dintre pãrþi poate solicita hotãrârea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care dintre pãrþi poate solicita hotãrârea definitivã ºi irevocabilã

Am câstigat un proces cu un consiliu local al unei comune pt. obligaţia de a face privind decizia de retrocedare teren agricol + fermă. Hotărârea nu a fost recurată în 15 zile de niciuna dintre părţi. Secretarul primăriei mi-a comunicat că pt. punere în posesie pt. teren agricol trebuie să obţin de la judecătorie hotărârea definitivă şi irevocabilă cu ştampilă dreptunghiulară. Având în vedere că oraşul de reşedinţă al judecătoriei este la cca. 350 km Bucureşti, l-am rugat să solicite el respectiva hotărâre la acea judecătorie situată la cca. 8 km de comună. Ce spune legea în această privinţă, judecătoria poate admite o astfel de solicitare făcută de secretarul primăriei ?. Dacă doar eu pot solicita această hotărâre se poate trimite prin poştă ? Vă mulţumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 16:40, 29 Septembrie 2011
este in interesul tau sa obtii hot.def. trebuie sa te duci tu personal sa-ti scoti hot.def.
Daca v-a rugat hotarare cu stampila dreptunghiulara, nu dorea o legalizare cu mentiunea definitiva si irevocabila, ci obtinerea învestirii cu titlu executoriu. Se obtine doar de catre dvs, si, mai mult, duceti-va personal. Se va da inclusiv un termen de judecata pentru aceasta, dar este mai mult o formalitate.

Cu stima.
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
andreigrigoriu, moderator
Normal, fiind parte in proces, trebuie sa aveti acea sentinta a fondului care v-a fost comunicata... Cu acea sentinta, nerecurata, va prezentati la instanta fondului pentru legalizare si investire cu formula executorie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta irevocavila ? sandry sandry buna ziua -in cazul unei sentinte care ramine definitiva prin nerecurare ,cind sau daca ea devine irevocabila ? tinind cont ca partile din cauza nu cer acest ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine mai repede sentinta definitiva si irevocabila? ksandra_33 ksandra_33 Buna ziua! Va rog frumos sa dati un sfat unui om aflat in incurcatura.Cum sa procedez pentru a obtine mai repede sentinta definitiva si irevocabila avand in ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila addriantudor addriantudor Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine asupra urmatoarei probleme. In data de 22 august 2010 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de ... (vezi toată discuția)