avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata factura din UE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata factura din UE

Buna ziua,

Am o intreprindere individuala pe numele meu si am deschis un cont bancar in lei la banca. Daca emit o factura pentru un client din UE (factura in euro), am nevoie neaparat de cont in euro in banca sau pot da contul in lei? O firma din UE poate vira banii in contul deschis in lei (si conversia se face automat) sau este necesar deschiderea unui cont in euro?
Cel mai recent răspuns: Elena Tanase , Evaluator 14:05, 1 Octombrie 2011
Aveti nevoie de contul in eur pentru primirea banilor.
Nu ati specificat daca sunteti inscris la Registrul Operatorilor Intracomunitari-ROI. Altfel nu puteti factura in euro. Iata mai multe info despre inscriere :[ link extern ] /.
Nu stiu daca sunteti sau nu platitor de TVA. Daca nu sunteti si va inscrieti in ROI, din pacate veti fi autiomat trecut ca platitor de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Freelancer in it - intreprindere individuala? cum? popfran90 popfran90 Buna ziua, Doresc sa-mi deschid o intreprindere individuala, ca freelancer in IT (activitati legate de pagini web, portaluri, etc.), in trecut am mai fost ... (vezi toată discuția)
Factura pentru firme din strainatate AnneMarie31 AnneMarie31 Buna ziua, sunt traducator (PFA) si as dori sa colaborez cu o firma din strainatate, dar nu stiu cum sa procedez cu factura (firma respectiva este in UE, ... (vezi toată discuția)
Inscriere pfa in registrul operatorilor intracomunitari mire278 mire278 Sunt PFA neplatitor de TVA, impozitat in sistem real. Daca achizitionez software din UE e necesar sa ma inscriu in Registrul operatorilor intracomunitari? ... (vezi toată discuția)