avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

Buna ziua!
Ion si Maria sunt copiii unei familii de la tara. Tatal lor a mostenit o proprietate de la parintii lui de 2000 mp. Dupa casatoria Mariei parintii construiesc o casa cu 5 camere pe aceasta proprietate. Ulterior parintii ii vand printr-un contract de vanzare-cumparare 1500 mp si 3 camere din casa construita lui Ion. Dupa moartea mamei, tatal ii vinde tot printr-un contract de v-c lui Ion si suprafata ramasa de 500 mp dar fara cele 2 camere care au fost construite impreuna cu sotia (mentionez ca dupa moartea mamei nu s-a facut succesiunea). Dupa moartea tatalui, cum va ajunge Maria la camera din casa ce ii revine daca pamantul este tot al lui Ion? Este obligata cumva Maria sa darame constructia (si sa ia toate bunurile aflate in acea camera si caramida din care este construita) sau Ion trebuie sa cedeze o parte din pamant pentru ca Maria sa poata ajunge la acea locuinta?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate Mihai42 Mihai42 Buna ziua! Parintii mei au avut un teren de 2400 mp si o casa de 130mp aflata pe acest teren. In 2005 i-au vandut fratelui meu printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa demolez o casa veche la sat din chirpici (pamant) si sa reconstruiesc alta noua din caramida michella_ciobanu72 michella_ciobanu72 Buna ziua domnul avocat. Am si eu nevoie de sfaturile si raspunsurile dvs. De ce acte am nevoie si de unde trebuiesc scoase, pentru a darama o casa veche la ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate - partaj judiciar aurelsmeu aurelsmeu Buna seara, Indraznesc sa va supun atentiei un caz de partaj judiciar care se tot amana de la o luna la alta si care nu-l pot intelege deoarece nu am ... (vezi toată discuția)