avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa demolez o casa veche la sat din chirpici ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa demolez o casa veche la sat din chirpici (pamant) si sa reconstruiesc alta noua din caramida

Buna ziua domnul avocat. Am si eu nevoie de sfaturile si raspunsurile dvs. De ce acte am nevoie si de unde trebuiesc scoase, pentru a darama o casa veche la sat, facuta din pamant (chirpici), si de a reconstruii o alta noua din caramida pe aceeasi suprafata ? Casa e pe numele mamei mele, cumparata dupa moartea tatalui meu, ea e singura proprietara. Eu mai am un frate. Ce act trebuie facut intre mine si mama mea (pentru ca voi reconstruii casa cu banii mei, fratele meu nu va participa cu nimic), astfel incat, dupa moartea mamei noastre, fratele meu sa nu aibe niciun drept. Eu am vorbit cu mama mea si ea este deacord sa-mi ramana mie, pentru ca eu sunt cea care voi investii banii in casa, si de altfel eu sunt cea care ma ocup de ea, sa nu-i lipseasca nimic. Eventual daca se poate face un act unde ea sa aibe uzufruct-ul pe timpul cat traieste, ca sa stea si ea linistita, iar cand ea nu va mai fi, sa nu fiu nevoita sa impart cu fratele meu, munca mea. Va trebui sa fac aceste acte, inainte de a ma apuca sa construiesc. Va multumesc mult si astept raspunsurile dvs. Va doresc o zi exceptionala !
Cel mai recent răspuns: michella_ciobanu72 , utilizator 17:48, 8 Mai 2014
in primul rand trebuie sa faceti cadastru, apoi sa va faca mama un contract de vanzare cumparare cu intretinere.cand veti fi dvs proprietar urmezeaza sa faceti proiect si autorizatie de demolare respectiv constructie.
Multumesc mult. Cadastru exista de cand a cumparat mama casa. Unde trebuie sa ma adresez pentru proiect si autorizatie de demolare si apoi pentru constructie, la primaria comunei de care apartine casa ? Aveti idee, cam cat m-ar costa aceste autorizatii si proiecte , in mare, nu exact, pentru o suprafata de aproximativ 40 mp ? Va multumesc si astept raspunsul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru si intabulare casa demolabila si teren mmus mmus Buna ziua, Daca vreau sa vand o casa demolabila si terenul aferent, sunt obligata sa fac cadastru si intabulare? In cazul in care casa este demolabila, mai ... (vezi toată discuția)
Demolare naturala casa din cărămidă nearsa Marcel2017 Marcel2017 Buna ziua. La casa de la țară, in Contractul de vânzare-cumpărare apare și o construcție separată de Casă și anume o bucătărie de vară de 27 mp, ... (vezi toată discuția)
Demolare casa Alex1234321 Alex1234321 Buna ziua , socrii mei au un teren cumparat de acum 25 de ani , cand atunci nu te obliga sa faci cadastru (cred) si nu aveau acte pe tot terenul (nu stiu de ce ... (vezi toată discuția)