avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat incheiat de avocat pentru...sediul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat incheiat de avocat pentru...sediul profesional

Ca sa obtina CIF de la finante, avocatul trebuie sa depuna la dosar pe langa declaratia 070..etc. si un contract de inchiriere/comodat/proprietate.
In situatia in care avocatul nu este proprietar pe imobilul in care doreste sa-si stabileasca sediul profesional al cabinetului, poate incheia un contract de comodat pentru folosinta imobilului cu titlu gratuit? Acest contract de comodat trebuie incheiat in forma autentica? Daca da, il poate intocmi si semna ca avocat?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:35, 3 Octombrie 2011
Doamna, forma autentica presupune incheierea la notar, un avocat nu poate autentifica un inscris.
Dar ii poate da o data certa, nu?
Intrebarea mea viza posibilitatea incheierii unui astfel de contract doar cu dare de data certa si daca, astfel incheiat este bun ptr. cei de la finante.
Sau poate nu trebuie incheiat in forma autentica si nici nu e nevoie de data certa...
Intreb si eu.
Nu este obligatorie forma autentica.La organele fiscale trebuie inregistrate doar contractele de inchiriere contracost,in scopul impozitarii beneficiarului de venit (daca locatorul este oersoana fizica).
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
Ok, sa inteleg ca cei de la finante nu vor cere un contract de comodat incheiat in forma autentica?
Da, nu se cere in forma autentica.
Pe contract veti aplica si stampila de avocat.
Este suficient.
Ar fi fost chiar culmea sa trimita avocatul la notar...

Alte discuții în legătură

Contract de comodat IAMANDI CRISTIAN IAMANDI CRISTIAN Sunt P.F.A.cu sediul în propriul apartament.Pentru încheerea unui contract de comodat, acesta este valabil prin semnătură privată, fără a mai fi ... (vezi toată discuția)
Contract comodat justitia e oarba justitia e oarba Poate fi incheiat un contract de comodat intre persoana fizica si cabinetul medical individual apartinand acesteia, contract avand ca obiect masina proprietate ... (vezi toată discuția)
Contract comodat locuinta - trebuie inregistrat la finante? AndaToma AndaToma Buna ziua, Am un apartament proprietate personala, in care am convenit sa locuiasca o persoana care imi este prietena. Cum nu pot sa-i iau chirie, am facut un ... (vezi toată discuția)