avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... firme recuperatori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

firme recuperatori

in urma cu cateva luni am inceput sa fiu sunata de catre o firma de recuperare credite in legatura cu un credit al unei alte persoane cu adresa la acelasi domiciliu.Coincidenta e de nume si domiciliu si firma a dedus ca suntem sot/sotie,dar e doar cumnat.Ultima amenintare a fost proprirea pe salariul meu daca el nu achita datoria,problema e ca eu nu am nici o legatura cu acel credit,nu am semnat nimic,pur si simplu,nu stiu din ce baza de date au luat ei numarul meu de telefon.intrebarea mea-pot obtine ordin judecatoresc pe proprire pe venitul meu daca eu nu am semnat nici un document legat de acel credit.Multumesc
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 15:39, 13 Octombrie 2011
Poprirea pe salariu sau executarea silita pe orice bun mobil sau imobil apartinand dvs.se va face doar prin procedura executarii silite.Aceasta presupune incuviintarea executarii silite de catre instanta de judecata.Deci,nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Nu exista firme de recuperare creanta ci doar firme de consiliere in recuperarea de creanta. In fapt ei nu fac decat sa sune debitorii si sa ii ameninte cu plangeri penale sau executari silite pe care nu au niciun drept sa le faca.

Nu va pot popri salariul, daca situatia e asa cum spuneti. Nu o puteau face nici daca era sotul dvs, daca nu ati semnat contractul de credit in calitate de garant sau coimprumutat.

Jocandi Causa a scris:

Nu exista firme de recuperare creanta ci doar firme de consiliere in recuperarea de creanta.



Se numeste Agentie Colectare Debite conform cod CAEN 8291, asa cum ati zis este vb de o confuzie la mijloc si atat. Nu va faceti griji, data viitoare cand va vor contacta le cereti sa nu va mai deranjeze le explicati si de ce ( le cereti sa noteze in baza lor de data care sigur exista sa nu va treziti ca va suna un alt angajat de al lor ) urmand ca in cazul neincetarii telefoanelor sa-i notificati in acest sens. BaftaB-)
si instanta de judecata poate incuviinta asa ceva ,daca eu nu am semnat nimic?se poate aproba in baza faptului ca suntem rude de gradul 2(cumnat)?
asa cum vi s-a spus si mai inainte , poate nu suficient de clar pt. dvs.:
nu aveti nicio legatura cu creditul cumnatului, nu aveti nicio obligatie de plata, nu va poate executa silit nici banca nici cei cu recuperarea;
celor de la recuperari trebuie doar sa le explicati situatia, ca este cumnat , nu sot, si sa nu va mai deranjeze, daca va mai suna le spuneti ca le veti face plingere penala pt. hartuire
instanta va incuviinta cel mult executarea silita a cumnatului, executorul il va executa bunurile acestuia nu ale dvs.
atentie totusi daca se va ajunge la asa ceva , avind in vedere ca locuiti impreuna, sa va delimitati bunurile personale de cele ale cumnatului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit nevoi personale ancut75 ancut75 Buna seara, Sotul meu a facut un credit de nevoi personale in 2006. Incepand cu 2009 nu a mai putut plati. Nu a primit o notificare de reziliere ... (vezi toată discuția)
Executarea silita pentru credit neachitat familistu familistu buna ziua in 2006 am facut un credit. a fost platit pina in 2009. din 2009 nu a mai fost platita nici o rata. in 2011 primesc in decursul a unui an 3 ... (vezi toată discuția)
Executare silita Lorena_Teo Lorena_Teo Buna ziua. Am o intrebare. Cumnatul meu a cumparat acum 2 ani un laptop de la o firma si i-au stat ca giranti sotul meu si soacra mea. Insa cumnatul meu nici ... (vezi toată discuția)