avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sechestru asigurator
Discuție deschisă în Executare silită

sechestru asigurator

in cazul in care am incheiat un contract de vanzare cumpare echipamente si ulterior aflam ca sunt puse sub sechestru care este procedura pentru a recupera avansul dat la incheierea contractului? vanzatorul a confirmat in contract ca bunurile sunt libere de sarcini.
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 08:37, 5 Octombrie 2011

Rezilierea contractului pentru eroare in instanta si DESPAGUBIREA PENTRU EVICTIUNE!

Consultati un avocat din zona!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
Roland Mindrila, Avocat
Sustragerea de sub sechestru reprezinta infractiune si se pedepseste, conform Codului penal,art.244,cu inchisoare de la o luna la 1 an sau cu amenda.Daca fapta a fost comisa de catre custode,sanctiunea aplicabila este inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Sesizarea penala se inainteaza de organul care a aplicat sechestrul.
Fiind facuta cu incalcarea prevederilor legale,tranzactia este nula de drept.Pentru recuperarea avansului trebuie sa va dresati instantei.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie ContSters159916 ContSters159916 Buna ziua, Lurez la o firma de fier vechi si ni s -a pus sub sechestru o cantitate de fier vechi.Ce se intampla daca cantitatea de fier vechi a disparut de ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla? Ionutcristy Ionutcristy Buna,am un bun mobil pe societate sub sechestru la finante care nu s a reusit vinde,intrebarea mea este ce se poate intampla daca voi vinde eu acest bun mobil ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pentru vanzare bunuri aflate sub sechestru tonidi tonidi Buna ziua, ma puteti ajuta va rog. Am castigat un proces cu o firma care ne datora bani. Am pus sentinta in executare, iar cand executorul a mers pe teren, ... (vezi toată discuția)