avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce se poate intampla?
Discuție deschisă în Executare silită

Ce se poate intampla?

Buna,am un bun mobil pe societate sub sechestru la finante care nu s a reusit vinde,intrebarea mea este ce se poate intampla daca voi vinde eu acest bun mobil fara licitatia care se impune de catre Administratia Financiara.Multumesc anticipat.. Ionut
Cel mai recent răspuns: Xantipa , utilizator 21:01, 1 August 2012
Daca vindeti un bun sechestrat, poate o sa fiti sechestrat si dumneavoastra de catre parchet.
Multumesc pt raspuns..,dar puteti fi putin mai concret?..daca nu cer prea mult
constituie fapta penala, nu puteti face asta.
Art. 244 Cod penal
Sustragerea de sub sechestru
Sustragerea unui bun care este legal sechestrat se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 1 an sau cu amendă.
Dacă fapta a fost săvârşită de custode, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Potrivit prevederilor Codului de procedura fiscala,in cazul in care gasiti un cumparator care sa ofere un pret rezonabil,puteti solicita administratiei fiscale sa va aprobe vanzarea, cu conditia ca,cumparatorul, sa se oblige in scris ca va vira contravaloarea bunului vandut catre organul fiscal in contul obligatiei dumneavoastra de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie ContSters159916 ContSters159916 Buna ziua, Lurez la o firma de fier vechi si ni s -a pus sub sechestru o cantitate de fier vechi.Ce se intampla daca cantitatea de fier vechi a disparut de ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pentru vanzare bunuri aflate sub sechestru tonidi tonidi Buna ziua, ma puteti ajuta va rog. Am castigat un proces cu o firma care ne datora bani. Am pus sentinta in executare, iar cand executorul a mers pe teren, ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator apetra apetra in cazul in care am incheiat un contract de vanzare cumpare echipamente si ulterior aflam ca sunt puse sub sechestru care este procedura pentru a recupera ... (vezi toată discuția)