avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Serviciul intern de prevenire si protectie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Serviciul intern de prevenire si protectie

Intrebare: cate persoane trebuie sa faca parte dintr-un Serviciu? Cred ca exista o reglementare in acest sens, dar nu o cunosc. Se poate spune ca este infiintat un Serviciu, daca din el face parte doar o singura persoana?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: radlili , utilizator 15:49, 11 Septembrie 2008
Inainte de 1990 exista o reglementare care preciza ca un birou este format din 5 salaraiati, un serviciu din 7 salariati etc.
Acum nu exista asa ceva si nici nu se poate ca statul sa mai impuna astfel de obligatii, decat la firmele sale, poate.
Fiecare societate comerciala are o organigrama si un regulament de organizare si functionare (aprobate de adunarea generala a actionarilor/asociatilor) care stipuleaza compartimentele si structura lor. La randul lor, nici acestea nu sunt batute in cuie, sunt flexibile si se pot modifica oricand.
Da, se poate ca un serviciu sa fie format dintr-o singura persoana (si aceea sa fie, bineinteles, sef serviciu).
Dar, care este rostul intrebarii dvs.? E vorba de o intreprindere de stat, de una bugetara, sau privata?
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Este o unitate privata, cu 650 de lucratori. Desi am solicitat sa se mai angajeze personal de specialitate in domeniul securitatii si sanatatii in munca, acest lucru nu s-a intamplat.
Conf. Legii 319/2006 si a HG 1425/2006, angajatorul care are 50-149 de lucratori tb. sa aibe unul sau mai multi lucratori desemnati, iar cei cu peste 150 de lucratori, tb. sa infiinteze Serviciul intern de prevenire si protectie.
Aveti perfecta dreptate.
Pacat ca o societate privata de o asemenea marime nu are un ROF si o organigrama care, acum, v-ar fi scos din necaz.
Banuiesc ca dvs. lucrati la Comp. Resurse umane si ar trebui, la nr. mare de angajati ai firmei, ca in acest compartiment sa existe salariati special angajati pentru activitatea de sanatate si securitate in munca.
Va sfatuiesc sa luati legatura cu ITM (inspectorul sef adjunct cu sec. si san. in munca) si sa impuna conducerii infiintarea compartimentelor specifice, cerute de lege. Ma mir ca pana acum nu au facut-o!
Va urez succes!
Din pacate nu sunt la Resurse umane, ci sunt singura persoana din Serviciul intern.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare si resurse umane in acelasi timp la bugetari adrian_st adrian_st Buna ziua! Am urmatoarea speta. In urma cu ceva ani, in baza unui concurs, am fost incadrat la o INSTITUTIE BUGETARA, ca economist salarizare, in principal, ... (vezi toată discuția)
Serviciu intern cu un singur angajat sadrian sadrian Buna ziua. Daca in cadrul firmei exista Serviciul intern de prevenire si protectie si in cadrul acestui serviciu este angajata o singura persoana, aceasta nu ... (vezi toată discuția)
Sipp ContSters429887 ContSters429887 Serviciul intern de SSM poate functiona doar cu lucratori ssm care au cursul de Specialis SSM si cursul de 240 ore Evaluator SSM (universitatea tehnica din ... (vezi toată discuția)