avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SIPP
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SIPP

Serviciul intern de SSM poate functiona doar cu lucratori ssm care au cursul de Specialis SSM si cursul de 240 ore Evaluator SSM (universitatea tehnica din Cluj Napoca) dar nu are studii tehnice?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:19, 17 Mai 2017
Bună ziua!

Nu. Condițiile sunt obligatorii, conform H.G. 1425/2006. Îmi permit să am dubii și despre cursul de Evaluator, în mod normal acesta se poate face doar post-universitar absolvenților de studii inginerești. În orice caz, mențiunile sunt clare și la o verificare amănunțită concluzia va fi că respectivul conducător al serviciului intern nu are studiile necesare funcției.
Buna ziua,
Art. 23 din hg 14252006 prevede ca serviciul intern poate functiona cu lucratori care indeplinesc cel putin cerintele prevazute la art. 49 sau......
Cat despre cursul de evaluator. Acest curs a avut ca lectori oameni importanti, sefi de itm uri, fosti sefi de itm, au spus ca legislatia permite sa faci curs de evaluator daca ai studii auperioare.
Bună ziua!

Tot Art. 23 zice așa:
„(2) Conducătorul serviciului intern de prevenire și protecţie trebuie să îndeplinească cerinţele prevăzute la art. 50 sau prevederile art. 511 lit. b).”

Cerințele astea menționează studii de licență inginerești și nimic nu le exclude. Iar serviciul nu este legal constituit fără un conducător.
Buna ziua.
Postul de conducator sipp este vacant.
Eu sun lucrator desemnat cu atributii de evaluator ssm
Unde scrie ca sipp nu poate fuctiona fara conducator ??
Ok, puteți considera că serviciul funcționează fără un conducător (cu toate că e ilogic), dar tot nu e în regulă pentru că fără nivelul superior de pregătire nu poate îndeplini toate activitățile de prevenire și protecție prevăzute la Art. 15, or la Art. 25 scrie: „Serviciul intern de prevenire şi protecţie trebuie să aibă la dispoziţie resursele materiale şi umane necesare pentru îndeplinirea activităţilor de prevenire şi protecţie desfăşurate în întreprindere.” Un exemplu în acest sens este cercetarea evenimentelor, unde este imperativă o comisie din care să facă parte și un lucrător cu nivel superior.

În practică, veți vedea că niciun Inspectorat nu consideră că un serviciu intern este legal constituit dacă nu dispune de minim un lucrător cu nivel superior. Eu încerc să vă ajut prin experiența interacțiunilor cu Inspectoratele. Dumneavoastră faceți cum considerați.

Alte discuții în legătură

Ssm LIA1992 LIA1992 BUNA ZIUA! Am absolvit facultatea-contabilitate si master -CAFEC iar, recent am absolvit un curs SSM de 80 ore. As putea sa initiez un PFA sa pot presta ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat/sef serviciu intern ssm originalro originalro Sunt economist, lucrarea de diploma a fost legata de SSM ca parte managemntului de resurse umane, am un curs postuniversitar SSM 240 ore din anul 2005, am ... (vezi toată discuția)
Conditii legale de prestare servicii ssm popage popage Buna ziua! Care sunt conditiile legale de prestare servicii ssm, pentru o persoana desemnata ca lucrator cu atributii in domeniu, la nivelul unei institutii ... (vezi toată discuția)