avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... rezervare denumire club si OSIM
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

rezervare denumire club si OSIM

am reusit obtinerea unei rezervari de denumire pt.un nume care ste de fapt format din alaturarea 1.nume propriu asemanator (e diferenta de o litera) cu al unei echipe locale (dar apartinand altui sport decat cel al clubului in devenire)
2.si un nume cunoscut de echipa de fotbal romaneasca
Poate fi vorba de utilizare fara drept, daca aceste denumiri separat sunt protejate la OSIM?
Cel mai recent răspuns: Nicolaie Ciobotaru , Consultant resurse umane 23:48, 12 Septembrie 2008
Din practica stiu ca exista o firma de incaltari sport ADIDAS si o firma care vinde concomitent si pe aceeasi piata tot incaltari sport cu numele ABIDAS. Probabil exista doua inregistrari de embleme diferite cu nume care au aprox. aceeasi prezentare dar cu o litera schimbata. Stiu ca ADIDAS este si marca dar nu stiu daca ABIDAS nu este numai emblema.

Exista ( nu stiu daca mai exista ) o echipa de fotbal Politehnica si alta Politehnica 1921.

Cele doua exemple ma fac sa banuiesc ca nu e o problema sa va inregistrati la OSIM cu denumirea propusa.

Oricum exista o diferenta dintre NUMELE FIRMEI, EMBLEMA ( care poate fi doar grafica dar se poate suprapune peste nume ) care se inregistreaza la ORC si MARCA care se inregistrteaza la OSIM.

Nu este obligatoriu ca numele sa fie si emblema si sa fie si marca, dar emblema poate deveni marca fie formal ca inregistrare fie real ca brand.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil ? stanbogdan23 stanbogdan23 Este posibil ca mai multe societati comerciale cu denumiri diferite si domeni de activitate ce nu au nimic in comun una cu cealalta sa poarte un singur brand ... (vezi toată discuția)
Dilema? stanbogdan23 stanbogdan23 Buna ziua ,va rog frumos ajutati-ma si pe mine un un raspuns elogvent la urmatoarea intrebare. Vreau sa infiintez o firma de paza si protectie cu ... (vezi toată discuția)
Folosire nume brand impakt22 impakt22 Buna ziua, Folosesc numele unui brand in comunicare, exemplu: saltea pentru \\"numele brandului\\". Detinatorul brandului ma poate obliga sa nu mai folosesc ... (vezi toată discuția)