avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dilema?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dilema?

Buna ziua ,va rog frumos ajutati-ma si pe mine un un raspuns elogvent la urmatoarea intrebare.
Vreau sa infiintez o firma de paza si protectie cu denumireaS.C. S.......... G......... S........ S.R.L. si vreau sa-i folosesc primele initiale ale cuvintelor care alcatuiesc societatea comerciala,ca prescurtatie si sa le tiparesc pe echipamente si autoturisme. Intrebarea mea este:
Mai exista o firma de paza cu prescurtarile astea S.G.S. dar nu are aceiasi denumire doar initialele sunt in comun. Se poate infiinta societatea mea cu numeleS.C. S.......... G......... S........ S.R.L. si prescurtarea S.G.S. ?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: stanbogdan23 , utilizator 20:45, 13 Martie 2011
Mergeti la registrul comertului si intrebati acole, Daca mai exista asa ceva.:)
Se poate folosi denumirea societatii dupa verificarea prealabila facut la Oficiul national al registrului comertului [ link extern ] /
Despre folosirea comerciala, este nevoie sa inregistreti marca comerciala la OSIM, ca sa nu intampineti probleme cu rezervarea facuta de alta firma in acelas domeniu. [ link extern ] /
Concomitent cu rezervarea firmei la registrul comertului faceti si rezervarea emblemei. Aceasta din urma consta in reprezentarea grafica a unor desene, litere etc. pe care le puteti folosi ulterior pe masini, echipamente, inscrisuri ale societatii. Detalii va pot fi furnizate in cadrul birourilor de asistenta juridica de la registrul comertului. Alaturat aveti site-ul de unde puteti descarca formularul pe care puteti face aceasta rezervare: [ link extern ]
SUCCES!
Nu a-ti inteles. Societatea mea se numeste de exemplu:
S.C. Sorin Gaby Simona SRL este unica nu mai exista sa zicem: eu vreau sa folosesc pe echipamentele agentilor de paza si pe emblema prescurtatia asta : SGS
Dar mai exista undeva societatea S.C. Sistem Guard Safe SRL sa zicem dar si ei folosesc prescurtatia asta SGS dar pe emblema lor si pe echipamentele lor personalizate. Intrebarea mea este : Pot folosi prescurtarea asta pe echipamente si pe emblema?
Nu poate deloc. Mai antai am gresit cu adresare catre O.S.I.M. Definitia a marcei este: marca este un semn susceptibil de reprezentare grafică servind la deosebirea produselor sau serviciilor unei persoane fizice sau juridice de cele aparţinând altor persoane. Pot sa constituie mărci semne distinctive cum ar fi: cuvinte, inclusiv nume de persoane, desene, litere, cifre, elemente figurative, forme tridimensionale şi în special forma produsului sau ambalajului sau, combinaţii de culori, precum şi orice combinaţie a acestor semne. Si este clar ca firma respectiva va va da in judecata daca folosesc acest "prescurtarea" care aduce confuzia in piata, si pierzi nu doar cererea ci si daune. Si insa daca marca celalalta nu este inregistrata la Osim, este clar ca poate sa anuleze eventual inregistrarea ca marca la dv, din motive reglamentate la art. 6 alin(4) lit b) din Legea 84/1998 privind marcile si indicatii geografice. Nu exista calea de incalcarea legii respectiva.
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2011
Alvaro Liniers, Avocat

Alte discuții în legătură

Persoana fizica autorizata are dreptul sa foloseasca o sigla simo flores simo flores Intrebarea mea ar fi daca o persoana fizica autorizata poate folosi o sigla si care ar fi demersurile pe care trebuie sa le faca .Va multumesc! (vezi toată discuția)
Act constitutiv iuvri iuvri Buna ziua! Cum se procedeaza pentru cuprinderea emblemei (siglei) firmei in actul constitutiv? Se descrie (in text) sigla sau se introduce pur si simplu ... (vezi toată discuția)
Simboluri nationale in sigla 2ntz 2ntz Imi amintesc ca era o lege (daca nu gresesc) care facea referire la interzicerea folosirii simbolurilor nationale sau abreverilor institutiilor publice ... (vezi toată discuția)