avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dupa terminarea facultatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dupa terminarea facultatii

Buna ziua! Am o mica nelamurire. Anul acesta am terminat facultatea si abia dupa aproximativ doua luni mi-a venit adeverinta care atesta ca am terminat. Intre timp am facut o promotie la o firma. Dupa ce am terminat promotia m-am dus la AJOFM sa imi depun dosar pentru somaj si cei de acolo mi-au spus ca nu pot sa imi depun pentru ca dupa ce am terminat facultatea figurez cu o angajare (asta fiind firma pentru care am facut promotia). As vrea sa stiu daca pot sa-mi depun dosar pentru somaj fara plata si ce acte imi trebuie? Si daca mai beneficiez si de altceva? Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: dolcepussyc , utilizator 13:15, 7 Octombrie 2011
Mai specific ca am terminat la frecventa redusa.
1. Va puteti inregistra la Agentia de Somaj ca persoana in cautarea unui loc de munca.

2. Actele necesare sunt actul de identitate si actele de studii/calificare.

3. In aceasta calitate veti putea beneficia gratuit de cursuri de calificare/recalificare, conversie sau perfectionare profesionala.

4. Legea 76/2002 mai spune:
Art. 73.1.
(1) Absolvenţii instituţiilor de învãţãmânt şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstã de minimum 16 ani, înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã, în situaţia în care se angajeazã cu program normal de lucru, pentru o perioadã mai mare de 12 luni, beneficiazã, din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, de o primã de încadrare egalã cu valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii.

5. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.
Ce reprezinta indicatorul social de referinta?

1. Indicatorul social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca reprezinta unitatea exprimata in lei la nivelul careia se raporteaza prestatiile banesti suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj, acordate atat in vederea asigurarii protectiei persoanelor in cadrul sistemului asigurarilor pentru somaj, cat si in vederea stimularii anumitor categorii de persoane pentru a se incadra in munca, precum si a angajatorilor pentru a incadra in munca persoane in cautarea unui loc de munca .

2. Valoarea indicatorului social de referinta este stabilit de Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 33.1. - Valoarea indicatorului social de referinţã este de 500 lei.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilități fiscale pentru angajatori - în cazul persoanelor cu handicap sunsray sunsray Bună ziua, aș vrea să mă lămuriți dacă se poate, asupra unor aspecte , din legea 76/2002, vă rog: FACILITATI ACORDATE ANGAJATORILOR CONFORM LEGII ... (vezi toată discuția)
Acordare subventie ajofm - lipsa fonduri Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, in baza art 85 din L76/2002 (1) Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care ... (vezi toată discuția)
Somaj, prima de instalare si asigurare de sanatate c_marusia c_marusia Buna seara! Mi-ati putea spune daca absolventii Facultatii de Medicina pot primi somaj sau prima de instalare? Daca da, ce acte mi-ar trebui si unde ar trebui ... (vezi toată discuția)