avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salar
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salar

Buna ziua,
Desi exista un proces in derulare privind contestarea la executare, totusi mi s-a pus poprire pe salar. De ce? Nu ar trebui ca procesul sa se incheie printr-o solutie si abia apoi sa se procedeze / sau nu la poprire in functie de solutia data? Multumesc
Cel mai recent răspuns: anamariacr , utilizator 01:45, 27 Octombrie 2011
Nu. Daca instanta nu a dispus si suspendarea executarii silite, procedura continua. Angajatorul va retine sumele poprite 1/3 sau 50 % din salariu dupa caz si le va consemna in contul indicat de executor. Ar fi trebuit sa solicitati instantei in contestatie si suspendarea executarii silite pana la solutionarea pe fond. a contestatiei.
Pai am inteles ca suspendarea se poate solicita numai daca depun o cautiune de 10% din suma ori eu nu am avut suma respectiva.
Iar acum am primit si instiintare de vanzare a apartamentului...desi mi s-a retinut din salar 1/3. Si asta este in regula? Daca mi s-a poprit salarul de ce se atinge si de apartament? Ce pot eu sa mai fac? Iar apart. era ipotecat la o alta banca pentru un alt credit pe care il platesc la zi de 4 ani. Acum ce e de facut?
Daca creditoarea in favoarea careia s-a infiintat poprirea si s-a trecut si la executare silita imobiliara este alta decat banca la care aveti credit, atunci aceasta nu va putea recupera creanta decat dupa ca va fi indestulata banca la care aveti creditul pentru ca are prim rang si are prioritate.Formulati contestatie la executare impotriva oricarui act de executare.
Abia daca se poate indestula banca ce are ipoteca de rang I. Cea care a cerut executarea nu vad de ce a cerut-o desi mi-a poprit salariul desi stie ca din vanzarea apart. nu ar mai primi nimic. A reusit doar sa porneasca si banca asta si probabil ca imi va declara creitul scadent desi il platesc la zi in fiecare luna. Curios cum un creditor desi accepta doar salariul cand iti da credit, are apoi drept si asupra unui imobil pe care o alta banca a avut grija sa-l ia in garantie pentru suma acordata.Si poate sa execute acel imobil desi nu a fost ipotecat in favoarea lui. Imi strica bunul mers al acelui credit si atat...ca tot la poprire se intoarce...doar ca ma scoate in strada...ca bani din apartament nu vede....Si instanta ce rezolvare vede in asta?...Societatile se pot proteja sub umbrela insolventei ca sa nu fie hartuite, persoanele fizice insa pot fi hartuite...asta da dreptate. Nimeni nu spune ca nu plateste datoria...dar nu pot la toti deodata, nici cu hotarare judecatoreasca...tot pe rand se va putea...dar judecatorii judeca cu ochii inchisi...sunt de acord cu hartuirea. Deci se poate face ceva? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declansarea procedurii executarii silite DanLo DanLo Exista posibilitatea ca o banca cu ipoteca de rang doi asupra unui imobil sa deschida unilateral procedura de executare silita, in conditiile in care exista o ... (vezi toată discuția)
Executare silita nisalexa nisalexa poate o banca sa execute un imobil, daca aceasta are ipoteca de rang II, in timp ce executare bancii de rang I, a fost suspendata la cererea bancii de rang II? (vezi toată discuția)
Titlu executoriu monicavoicu monicavoicu buna ziua, am primit o hatarare acasa cum ca banca pentru un card de credit ne platit au ajuns la executare silita cum ca'mi scoate casa la licitatie si sa ... (vezi toată discuția)