avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită declansarea procedurii executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

declansarea procedurii executarii silite

Exista posibilitatea ca o banca cu ipoteca de rang doi asupra unui imobil sa deschida unilateral procedura de executare silita, in conditiile in care exista o ipoteca asupra aceluiasi imobil de rang unu in favoarea altei banci (contractul de creditare cu banca cu ipoteca de rang unu se desfasoara in conditii normale)???
Cel mai recent răspuns: DanLo , utilizator 18:30, 18 Decembrie 2012
Da, exista, e vorba doar de un rang de prioritate, nu de exclusivitate.

Probabil ca celalalt contract (cel cu ipoteca de rang unu) va deveni scadent anticipat datorita executarii silite a bunurilor debitorului si din pretul imobilului se va indestula intai creditorul cu rang unu, iar din ce ramane cel cu grad doi, dar situatia exacta a creditului pentru care exista ipoteca de grad unu va fi solutionata conform prevederilor contractuale dintre parti, deci e dificil sa va zica cineva fara sa vada contractul exact care va fi solutia.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
Problema e ca valoarea actuala a imobilului,in cazul in care s-ar vinde,nu ar indestula decat creditorul cu rang unu,iar cel care a declansat procedura de executare (creditorul cu rang doi) ar face,in acest caz,doar "munca patriotica" in favoarea primului....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita gta2008 gta2008 la banca avem 2 credite - unuk ipotecar (ipoteca de gradul 1) si altul de nevoi personale cu ipoteca(ipoteca de rang II) pe acelasi apartament, daca banca ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Lamurire in privinta unei executari rads rads Buna Ziua, va rog frumos sa ma lamuriti in privinta unei spete de executare ce va urma sa fie pusa in aplicare. Speta ar fi urmatoarea: in urma unei hotarari ... (vezi toată discuția)