avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca sunt cetatean strain pot cumpara masina in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca sunt cetatean strain pot cumpara masina in Romania?

Buna ziua,

Pun intrebarea pentru o cunostinta: daca acesta este cetatean strain (Marea Britanie), poate cumpara si inregistra pe numele lui un autoturism in Romania?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: daria_743 , utilizator 10:05, 12 Ianuarie 2013
poate cumpara, dar nu o poate inregistra pe numele sau in romania
Daca are si resedinta in Romania, da va putea sa si inregistreze masina in Romania.
Daca este rezindent poate inmatricula masina pe numele lui.
Poate cumpara orice in Romania dar pt inmatricularea unui autoturism in Romania mai trebuie sa aiba aiba si rezidenta in Romania.
Buna ziua,
un cetatean italian detine o masina in italia proprietate personala. Poate sa vanda aceasta masina tot lui, dar in romania, avand in vedere ca are rezidenta de 2 luni in romania? sau este mai convenabil sa o inmatriculeze pe firma din romania? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare pentru masina pe gpl luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna ziua. Am si eu nevoie de o lamurire. Sotul meu este cetatean italian cu drept de rezidenta in Romania. Cum pe moment lucreaza si locuieste aici vrea ... (vezi toată discuția)
Legea privind circulatia in romania a autovehiculelor inmatriculate in alte state ioan neicu ioan neicu Buna ziua! Un cetatean roman curezidenta in spania cu contract de munca pe termen nelimitat PROPRIETAR al unui autoturism inmatriculat in Spania,are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Cass din chirie cetatean strain pensionat in tara de origine telenar telenar Buna ziua, Un cetatean strain pensionat in sistemul de pensii al Italiei, cu rezidenta fiscala in Romania, care are detine o locuinta proprietate personala ... (vezi toată discuția)