avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de prima inmatriculare pentru masina pe GPL
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de prima inmatriculare pentru masina pe GPL

Buna ziua.
Am si eu nevoie de o lamurire. Sotul meu este cetatean italian cu drept de rezidenta in Romania. Cum pe moment lucreaza si locuieste aici vrea sa-si aduca masina proprietate personala dar toata lumea spune ca ne va costa o avere inmatricularea din cauza aceste celebre taxe de prima inamtriculare/poluare

Masina este din 1999 este un Ford dar in Italia cand a cumparat-o a modificat-o si acum merge cu GPL. In Italia este considerata o masina ecologica.

Am incercat sa ma lamuresc la RAR dar nu am primit nici un raspuns. Poate ma ajutati sa-mi spuneti daca trebuie sa platim aceasta taxa de poluare/prima inmatriculare si daca intr-adevar se ridica la aproape 3000 eur cum ne-au speriat unii si altii.

Va multumesc anticipat.
Luiza Petcu
Cel mai recent răspuns: ContSters166859 , utilizator 18:11, 17 Octombrie 2012
Taxa se aplica la motorizarea initiala, instalata de producatorul autoturismului, nu la instalatia GPL. Cu privire la cuantum-ul taxei nu va pot confirma sau infirma suma, calculul il puteti face si singura pe site-ul ANAF, aveti nevoie de mai multe date din talon/cartea de identitate a masinii.
Dar autoturismul se poate inmatricula fara probleme pe calea unei actiuni in justitie. Restul povestilor cu scoaterea taxei...sunt povesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbrul de mediu - incadrare autoturism panzarumitica panzarumitica avand in vedere legislatia romaneasca si cea europeana, va rog sa-mi spuneti, un autoturism FORD FIESTA, prima inmatriculare 30.09.2005 ITALIA, capacitate ... (vezi toată discuția)
Certificat retinut - lipsa transcriere auto si gpl neomologat dar nefunctional AlexandruOprea AlexandruOprea Buna seara, Sora mea detine un autoturism marca bmw inmatriculat pe numele ei in Romania, masina pe care o foloseste mai mult mama. La inceputul anului, ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina silvia99 silvia99 la vanzarea unui ford focus din 2004, inmatriculat in ro din 2004, masina aflata la cel de-al doilea proprietar, se plateste vreo taxa de mediu/timbru? pretul ... (vezi toată discuția)