avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs

Buna ziua,

Ma poate sfatuii si pe mine cineva daca la recurs pot solicita mutarea dosarului la Tribunalul Bucuresti ? Procesul s-a incheiat la Tribunalul sectorului 5 si decizia judecatorului nu ma favorizeaza in nici un fel. As dorii sa fac recurs la Tribunalul Bucuresti insa nu stiu daca e posibil si in ce mod. Nu cred ca e acelasi lucru cu stramutarea, nu ?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 17:04, 9 Octombrie 2011
Recursul se judeca de instanta superioara. In cazul dvs, daca fondul s-a judecat la Judecatoria Sectorului 5, recursul se va judeca la tribunalul Bucuresti.
Multumesc pentru raspuns .
As mai avea o intrebare . Am inteles ca la recurs nu se pot aduce probe doar inscrisuri. Ce fel de inscrisuri as putea aduce , daca tot procesul a constat in stabilirea unui program de vizita a minorului, iar judecatorul mi-a aprobat cererea in parte , mi s-a aprobat un week end pe luna drept de vizita la domiciliu in prezenta famliliei si nu mi s-a dat aprobarea pentru ca minorul sa poata venii la mine cateva zile pe perioada vacantelor.
Ce as putea aduce nou la recurs ? Cum as putea castiga recursul ? Chiar numai stiu ce sa fac, dar nu pot renunta asa usor la copil. Acum e mic si nu-i pot explica de ce nu pot petrece timpul cu el, dar cand o sa se mareasca nu o sa inteleaga de ce nu am facut tot ce se poate.
Ajutati-ma va rog cu niste sfaturi. Multumesc pentru ajutor.
Recursul il formulati si il depuneti la Judecatoria sectorului 5, urmand sa fiti citata de Tribunalul Bucuresti care va si judeca recursul.
Formularea recursului se poate face in termen de 15 zile de la comunicarea motivarii hotararii instantei Judecatoria sectorului 5.
Nu are nici o treaba cu stramutarea.
Cererea se formuleaza astfel:
Domnule Presedinte,
Subsemnata, domiciliata in ..., str.....nr...., in calitate de reclamanta/parata in dosarul nr....prin care s-a pronuntat sentinta civila nr....din...., prein prezneta inteleg sa formulez
RECURS
impotriva sentintei civile nr....pronuntata de Jud. sect. 5 in dosarul nr..../ intrucat o consider neintemeiata/nelegala, solicitand:
1. Admiterea recursului, modificarea/casarea hotararii cu trimiterea la rejudecare la instanta de fond pentru urmatoarele
Motive:
1. Expuneti situatia de fapt si care ar fi motivele pentru care considerati ca hotararea instantei nu este legala sau temeinica ;
2. In final reinterati cererea de admitere a recursului.
Ceea ce v-am prezentat este cu titlu informativ insa formularea unei cereri de recurs este o lucrare complexa si care se face in baza unor documente/inscrisuri aflate la dosarul cauzei sau/si in baza motivarii sentintei.
Incercati sa obtineti o consultatie juridica de la un specialist. Nu este atat de simplu cum pare.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare dosar de la giurgiu la bucuresti florance01 florance01 buna seara, am o problema cu un dosar la giurgiu am castigat la instanta de fond respectiv judecatoria giurgiu, am mers cu hotararea la executor investita cu ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine sentinta definitiva si irevocabila de divort? bog bog Am divortat, au trecut cele 30 de zile de la comunicare dar avocatul este e negasit...ce anume trebuie sa facem ca sa obtinem in fine stampila cu ... (vezi toată discuția)
Cererea de stramutare in ce conditii se depune? clau1858 clau1858 Am un dosar de pretentii in care vreau sa depun o cerere de stramutare pentru judecarea apelului, din motive intemeiate, insa hotararea pe fond la Judecatorie ... (vezi toată discuția)