avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stramutare dosar de la giurgiu la bucuresti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stramutare dosar de la giurgiu la bucuresti

buna seara,
am o problema cu un dosar la giurgiu
am castigat la instanta de fond respectiv judecatoria giurgiu, am mers cu hotararea la executor investita cu formula executorie. executorul nu a mai avut ce sa execute pentru ca nu avea nici un venit si nici o proprietate. in timpul procesului parata a incheiat un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager pe numele unuia dintre copii. am inceput sa ne judecam din nou pentru anularea actului de vanzare cumparare. am castigat din nou la instanta de fond respectiv la judecatoria giurgiu cu drept de recurs. parata a facut recurs iar tribunalul giurgiu a hotarat:
Trimitere cu rejudecare
Solutie: admite recursul declarat de recurenţii pârâţi împotriva sentinţei civile nr........... a Judecătoriei giurgiu.Casează sentinţa recurată şi trimite cauza spre rejduecare la judecăptoria giurgiu. irevocabilă.

intrebarea mea este:
pot stramuta dosarul pentru rejudecare la bucuresti?
nu mai vreau sa ne mai judecam la giurgiu.
am mai avut un dosar si ne am judecat la giurgiu fara sa avem castig de cauza nici la judecatorie si nici la tribunal, am castigat la curtea de apel bucuresti.
va rog sa ma sfatuiti ca nu stiu ce sa fac in aceasta situatie.
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: florance01 , utilizator 13:19, 22 Ianuarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
buna seara,
am avut poprire pe salariu pentru ca am fost girant
inscrisurile sunt toate de partea mea
din punctul meu de vedere cred ca motivele sunt intemeiate. ce alte motive sa invoc? am castigat de 2 ori la instanta de fond si pierd in recurs? practic trebuie sa o iau de la capat. ma intorc de unde am plecat, am pierdut 3 ani degeaba batand drumul prin salile de judecata iar acum ma intorc de unde am plecat?
o seara buna
Stimată doamnă,

Pentru a vedea limitele rejudecării nu vă este suficientă soluția pronunțată, fiind necesar să așteptați motivarea acesteia.

Doar în funcție de aceasta puteți să vă dați seama de lucrurile care nu s-au respectat la fond și de ce va privi noua judecată.

În acest sens, ar fi bine să aveți în vedere și Art. 315 al Codului de Procedură Civilă:

In caz de casare, hotararile instantei de recurs asupra problemelor de drept dezlegate, precum si asupra necesitatii administrarii unor probe sunt obligatorii pentru judecatorii fondului
Cand hotararea a fost casata pentru nerespectarea formelor procedurale, judecata va reincepe de la actul anulat.
La judecarea recursului, precum si la rejudecarea procesului dupa casarea hotararii de catre instanta de recurs, dispozitiile art. 296 sunt aplicabile in mod corespunzator.


Cu stimă.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns,
Stiu ca nu este suficient solutia pronuntata, practic in hotarare ai detaliate motivele.
Intrebarea mea era, dupa ce ajunge dosarul din nou la judecatoria giurgiu si se da un nou termen pentru rejudecare pot face cererea de stramutare a dosarului la ICCJ?
Nu mai am incredere sa se judece la giurgiu.
O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare cu rejudecare omatcons omatcons Bună ziua. Am un proces în calitate de pârât având ca obiect -fond funciar-, la o judecătorie din MM. În primă instanţă acţiunea reclamantului a ... (vezi toată discuția)
Dosar de munci - rejudecare suciu_diana suciu_diana Buna seara, poate aceasta intrebare era mai potrivit sa o adresez pe forumul avocatilor, dar incerc si aici. Sper sa poate sa imi furnizeze cineva o ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere daca am mai avut un recurs in proces? seldom seldom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca pe fond a fost constatata perimarea cererii de chemare in judecata, am facut recurs si am ... (vezi toată discuția)