avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum recuperez vechimea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum recuperez vechimea

Firma infiintata prin legea 7 / 1987. Privatizata in 1991 transformata in SA, evidenta muncii se tinea tot la primarie. O firma mica , patron un om de rand fara prea multa scoala.
Firma a dat faliment in 1995 iar singurul care mai avea cartea de munca la firma era patronul. Functionarul primariei nu inchis carnetul de munca al acestuia, la data cand a fost declarata falimentara firma.
La iesirea la pensie, perioada lucrata la propria firma, nu a fost calculata, deoarece nu a fost inchisa cartea (dar nici operate majorarile, etc. - in carte figura doar incadrarea). Toate contributiile au fost platite corect, cam pana in 1994.
Statele de plata nu se mai gasesc.
Intrebarea este : cum poate dovedi ca s-au platit contributiile si cine poate emite un document in acest sens, pentru a fi prinsa si perioada aceasta - pentru care a contribuit corect. Nu vrea sa piarda vechimea de la el de la firma.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 16 Septembrie 2008
La Casa de Pensii trebuie sa existe dovada ca au fost platite contributiile. Angajatorul trebuie sa pastreze timp de 50 de ani actele cu privire la situatia personaleor care au fost angajate si dosarele de personal. In mod normal si el ar trebui sa aiba dovada, doar a fost firma lui.
Vedeti unde s-a transms arhiva. Intrebati la Arhivele Statului din judetul unde a activat firma.
Am avut si eu probleme de acest gen si le-am rezolvat, desi nu mi-a fost usor. Vrea sa spun ca am dat zeci de telefoane, scrisori si apoi timp pentru a primi de la arhive actele necesare.
Incercati, dar inarmati-va cu rabdare. Succes!
Trebuie sa mearga la Primarie, daca deschiderea carnetului de munca s-a facut de catre aceasta, pentru a i se inchide carnetul de munca.
nikol.ilea a scris:

La Casa de Pensii trebuie sa existe dovada ca au fost platite contributiile.


Aceasta ar fi o posibilitate, dar cum sa procedeze?

Ar putea sa apeleze acum la primarie pentru a- face o inscriere, dupa atata timp?
Inscrierile le facea secretarul, acum este alt secretar. Si ce stampila sa aplice, a primariei, pentru ca a firmei in nici un caz, e retrasa? Semneaza primarul?

@Dl.Valeriu
Asta e "buba" - nu este arhiva. Statele de plata, au ramas la firma -cu sediul la domiciliu si au suferit un accident, nu mai sunt. Nu s-a gandit nici o clipa ca secretarul nu face inscrierile in carnet, la timp, cu toate ca i s-a comunicat toate doc. Cartea de munca a luat-o de la primarie dupa cativa ani, cand trebuia sa iasa la pensie si s-a trezit "descoperit" , secretarul nu mai era...
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane
Poate face reconstituirea vechimii in munca pentru perioada respectiva.

Alte discuții în legătură

Patronul mi a pierdut cartea de munca si nu dau nici de patron si nici de cartea de munca!!! mihavasile mihavasile Buna ziua, In 2004-2005 am lucrat in Bucuresti la o firma de leasing.Patronul promitea marea cu sarea,zilnic sedinte si dezbateri dar nu se prea lega ... (vezi toată discuția)
Ajutor in probleme legate de cartea de munca Mviorica Mviorica Am avut o societate fiind angajata in perioada 1992-1998 platind contributiile la zi sotul a fost administrator acum decedat, cei de la cartea de munca nu vor ... (vezi toată discuția)
Va salut! casa județeană de pensii eliberează stagiul de cotizare ... Mareș231 Mareș231 Va salut! Casa județeană de Pensii eliberează stagiul de cotizare din anul 2000! ?Sunt militar, am adeverință cu vechimea de la ITM, dar mi ar trebui și ... (vezi toată discuția)