avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Patronul mi a pierdut cartea de munca si nu dau nici ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Patronul mi a pierdut cartea de munca si nu dau nici de patron si nici de cartea de munca!!!

Buna ziua,

In 2004-2005 am lucrat in Bucuresti la o firma de leasing.Patronul promitea marea cu sarea,zilnic sedinte si dezbateri dar nu se prea lega nimic.Intr o zi ne a cerut cartile de munca.Le am dat si le tinea la o firma de contabilitate. Cum nu a platit firma de contabilitate ptr serviciile prestate,li s a dat cartile de munca sa le tina in...buzunar.Apoi nu ne a mai platit si uite asa incet incet a trebuit sa plecam sa ne gasim alte joburi caci trebuia sa ne intretinem cu promisiunea ca ne va da adeverinte si carti de munca.Ei, bine, patronul nu mai e de gasit,se auzise ca e in puscarie, ca ar fi ars cartile de munca si ca nuuu ar fi operat nimic in cartiel de munca.Am cautat sa imi refac cartea de munca,dar vechii patroni pe unde am lucrat nu mai sunt nici ei de gasit,iar ITM ul nu m a putut ajuta.Acum nu sunt in tara,dar tot am sperat ca voi da de patron si de cartea de munca..dar nu am acel noroc.
Ce sa fac in acest caz?
Daca vin in Romania si voi gasi un job, voi intampina probleme la angajare?Eu imi platesc in tara contributiile la sanatate si la pensie.
Daca declar la Monitorul Oficial pierduta cartea de munca si aduc acel document viitorului loc de munca se poate face carte de munca fara probleme?
Ce ma sfatuiti?

O zi buna si multumesc tuturor care imi ofera solutii!!

Mihaela
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 21 Aprilie 2010
Daca declarati pierdut carnetul de munca, viitorul angajator va poate face unul nou ... daca se poate sa obtineti si adeverinte de vechime de la fostele locuri de munca, atunci in noul carnet de munca se pot trece si acestea astfel incat sa aveti reconstituita toata vechimea in munca.
Pentru societatile desfiintate, va puteti adresa ITM-ulu in vederea eliberarii unei adeverinte de vechime pentru perioada lucrata.
Daca ati lucrat la stat, atunci va puteti adresa si Arhivelor Nationale in cazul in care unitatea nu mai exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o mare problema;va rog sa ma ajute cineva cu un raspuns legat de cartea de munca. ContSters40958 ContSters40958 Am lucrat la o firma care avea sediul in sectorul 5 pana acum vreo 7 ani cu carte de munca.Acum m-am angajat la o alta firma si vor sa imi faca cartea de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca arsa de fostul patron,patron disparut!! mihavasile mihavasile Buna ziua, Am si eu o problema ca multa lume din tara aceasta.Ma numesc Mihaela si am 36ani. Am lucrat la o firma de leasing in Bucuresti.Patronul ne a ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime tierry tierry Firma la care am lucrat imi poate elibera o adeverinta de vechime tip, fara a fi inreg la ITM? La locul de munca actual vor sa imi deschida CM, dar intrucat la ... (vezi toată discuția)